Zielig verhaaltje

Zielige_poes_2

Toen ik gistermiddag terug kwam van boodschappen doen, zag ik een witte poes heel moeilijk en langzaam over de weg lopen en in de struiken verdwijnen. Ik parkeerde de auto snel en liep er naartoe. Ze bleef eerst een tijdje zitten en strompelde toen naar de waterkant. Ik had voor ik weg ging brownies gemaakt en in de oven gezet en die moesten er toch onderhand ook wel uit.
Dus snel mijn schoonmoeder geroepen (ze woont één huis verderop) brownies uit de oven gehaald, snel de dierenarts gebeld, daarna de dierenambulance. Toen terug gelopen met mijn kattenmandje. Mijn schoonmoeder had haar onderhand al bij de waterkant weggehaald i.v.m de honden die daar vaak uitgelaten worden. Ze liet zich heel makkelijk in het mandje stoppen en had helemaal niks meer in te brengen, helemaal op ….

Ze miste een oor en was heel klein, mager en vies. Ik heb haar van alles proberen te voeren, maar ze wilde niks hebben ook geen water. Toen heb ik maar wat melk geprobeerd, niet goed voor een kat dat weet ik wel, maar dat nam ze wel, ook al was het dan maar een heel klein beetje. Ze is hier ongeveer een uur geweest en heeft zelfs heel zachtjes gespind toen ik haar een tijdje op haar kopje kriebelde. En ze miauwde zo nu en dan heel zachtjes.

Na een uurtje kwam de dierenambulance. Ze hebben haar bekeken, ze was niet gechipt,  helemaal uitgedroogd en al een ouwetje werd me verteld. Ze konden zien dat haar oor al een tijd geleden operatief was verwijderd.

En daar ging ze, in de ambulance naar de dierenarts.

Ik kon haar maar niet uit mijn hoofd zetten en heb gisteravond de dierenarts nog even gebeld om te vragen hoe het met haar was. Ze vertelden dat ze haar hadden moeten laten inslapen, ze was er erg slecht aan toe. Toen heb ik wel even een traantje weggepinkt en dat werden er twee toen ik eraan dacht dat ik wel de enige zou zijn die dat deed.

Ik vond dat ze een naam moest hebben en heb haar Wolkje gedoopt, want daar leek ze wel wat op. Misschien zweeft ze er nu wel tussen en is het een heel blij en gezond poesje, want dat verdient ze wel na al deze ellende. Kijk nu nog maar eens naar de wolken zonder aan wolkje te denken …

De brownies zijn goed gelukt en ik heb er voor een beetje troost maar meteen twee opgegeten …

Brownies

comments: 15 »
september 25, 2008 under Dieren, Huis en Tuin, Poezen

15 Responses to "Zielig verhaaltje"

 • Karoeza schreef:

  aaaah wat een zielig poesje! Zonde
  dat ze niet door iemand eerder is gevonden… wie weet…
  Ben blij dat je haar gevonden hebt en haar verder lijden is bespaard.

  ik ga even mn eigen kat een knuffel geven!

  Groetjes Karin

 • Ma-Ria schreef:

  Je bent niet de enige die een traantje wegpinkt. Gelukkig dat jij haar hebt gevonden. Je moet er toch niet aan denken, dat zo diertje misschien nog door een hond wordt opgejaagd.

 • Ach hoe zielig!
  Beetje blij toch dat jij haar vond en zo van verdere ellende hebt gespaard….

 • Cobie R schreef:

  Ach wat een zielig verhaal , gelukkig voor haar dat jij haar gevonden heb , en dat ze niet buiten overleden is ,dat het je een traantje gekost heb dat kan ik begrijpen , goed van jou hoor , groetjes Cobie R

 • Corrie schreef:

  Nee, ik ben niet gaan kijken bij Bol, het is wel weer mooi geweest, maar wat had ik graag ….
  Maar nu Wolkje, dat is een heel ander verhaal, zielig maar ook heel blij.
  Blij dat aan het eind van dit zielige diertje zijn beschermengel kwam om hem een heel mooi afscheid van deze wereld te geven, een afscheid met warmte, zorg en liefde en nu zal het zeker een heel blij diertje zijn, zonder pijn en weer helemaal nieuw en dat voor eeuwig.

 • lut schreef:

  Wat lief van je dat je Wolkje geholpen hebt in haar laatste uurtjes.

 • Marianne K schreef:

  Ben blij dat je haar laatste uurtje nog wat hebt kunnen verzachten. Ze ging zelfs nog spinnen.
  Zal de wolkjes gadeslaan.
  Groetjes, Marianne K.

 • Marianne K schreef:

  Je brownies zien er heerlijk uit, Janet. Snap dat je je getroost hebt met een extra stukje.
  Groetjes, Marianne K.

 • Astrid (uit Naaldwijk) schreef:

  Ach… triest is dat, dat zulke diertjes op straat leven en er niemand naar omkijkt.
  Hartstikke fijn dat jij je om haar hebt bekommerd. Je hebt haar misschien veel leed bespaard.
  Wel erg hoor…

  Groetjes, Astrid

 • MariecusBruyn schreef:

  Nu kan Wolkje lekker spelen met ons Cleoke en Caesar (Sezaar). Gelukkig heeft ze niet moeten sterven in de kou of in de regen maar kwam ze jou tegen.

  ******************************************

  Mooi idee hé, dat ze nu met z’n allen in de poezenhemel spelen. Ook mijn Suurtsje en Tinus zijn daar, dus ze hebben het vast gezellig. Gelukkig maar …

 • Marga de Geus schreef:

  Wat lief dat je haar nog een fijn uurtje hebt gegeven. Ze zal er van genoten hebben. Jammer dat ze het dan toch niet gehaald heeft,maar je hebt er een goede herinnering aan. Een traantje wegpinken is niet erg voor zoxc2xb4n lief poesje.Ik deed het ook toen ik je verhaal las.
  Soms kan het ook anders gaan. Onze `Mikkie`, onze derde kat, is ook bij ons aan komen lopen als heeeeel jong poesje, zoxc2xb4n drie maanden oud, in ondervoede toestand. We hebben haar, sorry….het is een hem, eten gegeven en (omdat we dat weekend weg moesten) naar de dierenopvang gebracht. Drie weken later belden ze van daaruit dat het katertje nog steeds niet door anderen opgehaald was en wat ze er nu mee moesten? Natuurlijk hebben wij er ons over ontfermd, waar twee katten leven kunnen er ook drie leven………en het is nu eigenlijk de liefste van de drie.

  ******************************************

  Dat is erg mooi, zo heeft zo’n lieve “poes” toch het thuis gekregen wat hij verdient. Fijn dat hij dan bij toeval bij jullie aan is komen lopen. Ik deed toevallig ‘s’middags boodschappen terwijl ik dat anders altijd ’s ochtends doe, anders had ik Wolkje ook nooit gezien. Zo zie je maar weer dat toeval niet bestaat.
  Groetjes aan Mikkie en de andere twee!

 • Doenja schreef:

  Janet ik ben net terug van vakantie dus alles even aan het inhalen vandaar deze late reactie maar ik wilde toch even kwijt dat ik je een lieve dierenvriendin vindt en als iedereen zo was de wereld er een stuk beter uitzag ! Wolkje is ondanks de ellende nog meer pijn bespaard gebleven.

  ******************************************

  Dankjewel voor je lieve woorden. Ik ben zelf ook erg blij dat ik haar bij toeval zag en haar zo misschien voor een vervelend einde heb kunnen behoeden.

 • Joke schreef:

  Ahhh Janet, ik zit met mijn dochter over dit zielige poesje te lezen: allebei met tranen in de ogen en dan ineens die lekkere Brownie! Toen moesten we toch weer een beetje lachen…

  ******************************************

  Dat vind ik wel erg lief hoor, dat jullie ook een traantje moeten wegpinken voor dit lieve poesje. En zo zie je maar weer, het leven zit vol vreemde combinaties. Toch moest het zo zijn, want Brownies zijn echt goed voor een beetje troost en gelukkig had ik ze net gebakken!

 • isa schreef:

  oowh wat vreselijk sneu!!!!

  x

 • marij schreef:

  *SLIK*
  toeval……? bestaat niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.