Zielig of eigen schuld dikke bult?

Kereltje tevreden

Al een tijdje hebben we last van muizen, eigenlijk komen ze ieder jaar wel terug, de ene keer met wat meer dan de andere keer.

Het was nu toch wel erg, muizenkeuteltjes hier en daar, trippelende pootjes op het plafond en ’s nachts wakker worden van gestommel en geknaag. We hadden onze hoop nog gevestigd op onze inwonende muizenval, maar die was na 1 gevangen muis al erg tevreden en liet het daar dus bij.

Nu zijn we allebei niet echt van het doodmaken van beestjes, (kijken naar hoe Kereltje een uur lang met zo’n beestje speelde was echt niet fijn, en natuurlijk was het voor de muis helemaal een hel op aarde, zielig hoor) dus we besloten, een paar weken geleden, een diervriendelijke muizenval te kopen.

Muizeval

Dit is hem, je legt er wat lekkers in, de muis kruipt erin en kan er niet meer uit. Je kunt hem dan in de vrije natuur weer ergens loslaten. Mooi idee vonden we. Maar op de een of andere manier lukt het de smiechten om het lekkers eruit te halen en er zelf niet in vast te komen zitten. We hebben het nu zo’n 5 weken aangezien, maar nog geen muis gevangen. Wel ging het knagen gewoon door en daar moest natuurlijk wel een einde aan komen.

Dus gister hebben we, als laatste redmiddel, 2 oude vertrouwde muizenvallen neergezet. 1 ervan stond onder de vloer van de kast op de slaapkamer en zo rond een uur of 12 hoorde ik ineens een geluid waarvan ik wel het vage vermoeden had dat het de muizenval was. Mijn vriend is vanochtend gaan kijken, hij is dan nog de stoerste van ons twee├źn ook al gaat het hem ook erg aan ’t hart, en ja daar lag het eerste slachtoffertje ….

Ik blijf het erg zielig vinden, maar je wilt je huis en je leidingen toch ook niet op laten knagen. Maar ik ben wel blij dat ze nog niet zo vindingrijk zijn als de muis op de onderstaande foto.

Muizenval2

comments: 3 »
juni 16, 2010 under Dieren, Huis en Tuin, Kereltje, Poezen

3 Responses to "Zielig of eigen schuld dikke bult?"

 • Simone schreef:

  Wel zielig, maar soms zijn er drastische maatregelen nodig… Wist je trouwens dat muizen gek zijn op pindakaas? Wij zetten de vallen altijd met een stukje kaas, besmeerd met pindakaas. Succes verzekerd!
  Ik zag vanochtend een eekhoorn naar beneden storten, ook zo zielig. Ik weet niet hoe het afgelopen is.

 • Ines schreef:

  Ik vind het ook zielig, maar muizen, plus hun keutels en urine in je huis of kast……… moet er niet aan denken, dan maar een muizenval.

  Groetjes
  Ines

 • marion schreef:

  na een hele lange vakantie een twee jaar geleden liepen de muizen hier door het huis.
  Dan ben ik van de rigoreuze, ik vind het vies en buiten uitzetten om ze weer naar binnen te laten lopen vind ik ook lastig, dus vallen gif en lijm……..
  Maar waar je een muis ziet zijn er meer, blijf dus nog maar even vallen zetten……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.