Zielig of eigen schuld dikke bult? Deel 2

Mickey

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor alle lieve felicitaties, wat fijn dat jullie allemaal zo met me meeleven. Dat doet me erg goed.

Maar dan wil ik toch nog even terug komen op het muizenval verhaal. Nadat we de eerste (dode) muis in de echte val hadden gevangen, hebben we de val weer op hetzelfde plekje gezet. Donderdagavond hoorde ik weer het geluid van de muizenval, maar daarna hoorde ik allemaal gerommel en gestommel boven mijn hoofd. Ik durfde niet te gaan kijken, dus mijn vriend was weer de pineut. Het was niet helemaal goed gegaan, de muis was er te ver in gekropen en nu was de val dichtgeslagen op zijn ruggetje, zo vreselijk zielig voor dat kleine beestje.

Dit wilden we absoluut niet weer, dus hebben we, met niet heel veel hoop, toch weer de muisvriendelijke val neer gezet. En wie zat daar vrijdagavond ineens in de val …. Mickey! Je ziet hem op de bovenste foto. We hebben hem hier in de buurt in het bos uitgezet en de val opnieuw (met chocola) neergezet. En gisteravond was het weer raak, daar zat Minnie in de val, haar zie je op de onderste foto.
dit is echt een veel betere manier van muizen vangen en als je ze zo van dichtbij bekijkt zijn het echt hele mooie, schattige beestjes.

Minnie

comments: 4 »
juni 22, 2010 under Dieren, Huis en Tuin

4 Responses to "Zielig of eigen schuld dikke bult? Deel 2"

 • Ines schreef:

  Ik moest gelijk aan mijn vader denken, die liet vroeger ook de muizen weer los.
  Hopelijk heb je binnenkort geen muis meer in huis en hoef je dat liedje ook niet te zingen “ik zag een muis..waar…daar op de trap..enz.

  Groetjes
  Ines

 • pietsje schreef:

  Ook wij hebben een poosje terug op een muisvriendelijke manier een muis in onze kelder gevangen. Zijn vrijheid heeft hij/zij een eind van het huis weer gekregen. Prettig dat het ook op deze manier kan. Het zijn toch wel hele mooie beestjes met die kraaloogjes. Fijn dat er meer mensen het zo doen.

 • MarianneD schreef:

  Dit is ook onze manier van muizenvangen…;-) DH neemt het valletje mee op de fiets en buiten bij de dijk worden ze weer losgelaten…
  Het zijn zeker mooie diertjes..alleen niet in huis!

 • marion schreef:

  ik ben niet muisvriendelijk………. net als voor ratten………
  Die zitten in de vijver vlakbij ons huis maar in de winter zoeken die ook de huizen/warmte op…….

  ik vind het heel nobel maar waar je er een ziet zijn er meer……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.