W.G. van de Hulst

Wg_van_de_hulst

In de loop der jaren ben ik een aantal dingen gaan verzamelen. Zo ook boekjes van W.G. van de Hulst.
Mijn moeder maakte vroeger schoon bij een dokter en zijn vrouw. Als ik vrij was van school nam mijn moeder me wel eens mee. Ze woonden in een heel mooi groot huis met een hele grote zolder (misschien was de zolder wel niet zo groot, maar was ik nog een stuk kleiner waardoor de zolder in mijn beleving heel groot is geworden). De zolder stond vol met van alles en nog wat, maar er stonden ook veel boeken en daarbij weer veel kinderboeken. Ik was dus ook vaak op zolder te vinden en daar is mijn liefde voor W.G. van de Hulst ontstaan. Vooral de allereerste boekjes vind ik heel mooi.
De manier waarop de verhaaltjes zijn geschreven en de mooie tekeningetjes bij de soms best spannende verhalen, hebben op mij een diepe indruk gemaakt en de liefde voor W.G. van de Hulst is nooit meer weggegaan.
Wg_vd_hulst_het_zwarte_poesje_1

comments: 2 »
februari 1, 2007 under Boeken, Kinderboeken

2 Responses to "W.G. van de Hulst"

 • Francisca R. schreef:

  Hallo Janet!
  Dat is toevallig, ik heb pas geleden een boekje uit dezelfde serie (voor onze kleinen) in een Kringloopwinkel gekocht. Het is no. 14 ‘Kareltje’. Door m’n nichtje werd ik toen hierop http://www.wgvdhulstfestival.nl/tekst/nieuws.htm gewezen. Misschien komt het dit jaar weer……

  ****************************************************

  Hoi Francisca,

  Wat leuk zeg, ik heb de site even bekeken en het lijkt me echt de moeite waard om daar eens naartoe te gaan. Ik zag dat er nog tot 27 maart van dit jaar een tentoonstelling is in Hasselt met oude manuscripten en tekeningen van W.G. v.d Hulst, daar wil ik sowieso nog gaan kijken.
  Heel erg bedankt voor de tip!

  Groetjes Janet

 • Andries Hibma schreef:

  Goedenavond,
  Nu is er inmiddels al weer een prachtige overzichtstentoonstelling van W.G. van de Hulst sr en van Willem G. van de hulst geopend en duurt wel tot in oktober. In het Nairac Museum in Barneveld (Langstraat) kun je bijna alle boeken in vele drukken bekijken en natuurlijk nog veel meer zoals de oorspronkelijke schrijfstoel van Van de Hulst sr. en het NCRV-televisiedecor voor Inde Soete Suikerbol uit 1973 van Van de Hulst jr.
  Op mijn site http://www.wgvandehulst.com kun je alle verdere informatie vinden en nagenoeg het hele oevre van beide kunstenaars.
  Andries Hibma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.