Vedermotje

Wit beestje

Dit mooie beestje zat afgelopen weekend ineens op een avond in de keuken boven het aanrecht. Ik had nog nooit zoiets gezien, wat een mooi en perfect wit diertje. Wel dacht ik ooit zoiets in het bruin gezien te hebben en nadat ik op internet had gezocht op “wit insect” en zo de vedermot vond, zag ik ook zijn bruine broertjes voorbij komen.
Zijn vleugeltjes lijken echt net van kleine donsveertjes gemaakt te zijn, je zou ze bijna willen aanraken om te kijken hoe het voelt. De foto is natuurlijk heel erg uitvergroot, ik schat dat de spanwijdte zo ongeveer 3 cm was. Op de foto onder zie je hem in verhouding tot een dikke drup water.
Ik heb er een hele tijd met bewondering naar staan kijken, maar toen werd het toch echt tijd om op bed te gaan. Wat maakt moedertje natuur toch perfect mooie dingen, daar kan een mens in al zijn eigenwijsheid nooit of te nimmer aan tippen.

Wit beestje 1a

comments: 0 »
augustus 24, 2010 under Dieren, Huis en Tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.