Toevallig?

Affirmatie 1

Ik doe soms wel eens iets met Affirmatie kaarten, niet dagelijks maar gewoon wanneer ik er behoefte aan heb. Ik pak dan met mijn ogen dicht een kaart uit het doosje en meestal zijn ze heel erg toepasselijk.
Vanochtend pakte ik ook een kaart en die was, heel toevallig (?), wel héél erg toepasselijk. Op de kaart stond: “Ik luister liefdevol naar de boodschappen van mijn lichaam”

Door mijn ziekte ben ik bij vlagen heel erg moe, vaak heeft dat te maken met drukte of stress en soms ben ik zonder reden ineens heel erg moe. Nu is het ook weer zo’n periode van moeheid en mijn lichaam is dan erg “zwaar” en ook voel ik dan wel erg veel zenuwprikkels, vooral in mijn handen en voeten.
Gisteravond zat ik heerlijk rustig met mijn borduurwerkje op de bank toen ik ineens heel erge zenuwpijn kreeg onder mijn enkel. Het waren echt pijnscheuten, ze kwamen heel heftig en zakten dan weer af. Het heeft een paar pijnlijke uurtjes geduurd, maar toen ik op bed ging werd het gelukkig minder en ik heb heerlijk kunnen geslapen.

Dus toen ik vanochtend deze kaart pakte, stond ik toch wel even verbaast te kijken van zoveel “toeval”. Ik ga me heel erg houden aan de tekst op deze kaart, ben nu lekker mijn kamer aan het opruimen en schoonmaken en hoop dit ondertussen ook in mijn hoofd te kunnen doen. Vandaag nog geen pijn weer gehad en ik hoop van harte dat het zo blijft, want het was echt geen pretje.

Zo, nu heb ik weer genoeg geklaagd. Wat is het fijn weer hé! Geniet er maar lekker van, dat ga ik ook zeker doen!

comments: 10 »
mei 16, 2010 under Gezondheid

10 Responses to "Toevallig?"

 • Riet schreef:

  Soms is het ook lekker om (even) te klagen. Daarna weer positief verder. Geniet van je opgeruimde kamer en doe het verder rustig aan. Misschien komt dan de zon ook nog eens
  Liefs Riet

 • Ines schreef:

  Van mij mag je klagen hoor, we ebben allemaal wel eens wat en je moet inderdaad heel goed naar je lijf luisteren.

  Groetjes
  Ines

 • Corrie schreef:

  Klagen is een akelig woord, ik zie jouw berichtje als “delen” (vond ik voorheen een erg soft woord, maar het werkt wel).
  We zijn niet alleen voor de leuke dingen blogvriendinnen, maar kunnen elkaar ook tot steun zijn als er moeilijker tijden zijn. Als “aan elkaar denken” helpt denken we maar al te graag aan elkaar en net als jij probeer ik mezelf moed in te praten door de positieve berichten te gedenken.
  Lieve Janet ik hoop dat het bij deze ene keer blijft en luister jij maar heel goed naar je lichaam, neem je rust en geniet van het doen van alles waarvan je houdt en waar je zin in hebt. Ik denk aan je!

 • Janet schreef:

  Ja dat is ook zo, het moet er soms ook wel even uit, anders wordt het positief zijn ook heel onnatuurlijk.
  Bedankt voor je lieve woorden.
  Liefs Janet

 • Janet schreef:

  Dankjewel Ines, soms heb je het even nodig om te klagen, het lucht ook wel op.
  Groetjes Janet

 • Janet schreef:

  Je hebt ook gelijk. Ik zie het bij andere mensen ook als delen, maar bij mezelf is het dan weer snel klagen, gek hé.
  Het helpt ook zeker om te weten dat er mensen zijn die aan me denken en me steunen. Zo zal ik aan mijn lichaam denken en er alles aan doen om dit niet nog eens te krijgen.
  Dankjewel lieve Corrie en ik denk ook aan jou!
  X

 • elza schreef:

  soms moet het gewoon zo zijn en gebeuren de dingen zoals het gaat.
  Geniet van het lekkere weer.
  Groetjes ELza.

 • Janet schreef:

  Dankjewel Elza, je hebt helemaal gelijk.
  Groetjes

 • Joke schreef:

  Gek hé, dat wij vrouwen het van ons zelf als klagen zien maar tegen een ander zeggen “klets het af en toe maar lekker van je af”.
  Doe dat dus maar lekker, een andere keer luister je weer naar ons. Sterkte met alles!
  Liefs, Joke
  p.s je hexagonnenquiltje is een schatje!

 • MarianneD schreef:

  Ach Janet,je kan toch niet altijd mooi weer spelen…ook dit hoort erbij en door te delen wordt het minder…je kent toch wel het gezegde ‘Gedeelde vreugd is dubbele vreugd,gedeelde smart is halve smart’?Dus gwoon doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.