Rustigjes op mijn weblog

Tekening My sweet little life

 

Het is misschien wel opgevallen dat het de laatste maanden wat rustigjes is op mijn weblog. Dat heeft verschillende redenen.

Ik had al eens geschreven over mijn ouders die tegelijk in de lappenmand kwamen, mijn moeder (80) brak in februari haar been terwijl mijn vader (76) op de wachtlijst stond voor een openhartoperatie en dus ook niet heel fit was. Nu zijn we al weer aardig wat maandjes verder, mijn moeder is weer redelijk goed op de been en mijn vader is 1 april geopereerd. Bij mijn vader is niet alles volgens het boekje gegaan en nog gaat het jammer genoeg niet zoals het zou moeten, vanwege allerlei vervelende complicaties.

 

Tekening Relax

 

Het zijn voor mij drukke en best wel vermoeiende maanden geweest en van het begin af aan had ik heel sterk de drang om dingen op te gaan schrijven en ook om te tekenen. Vroeger, in mijn jeugd, hield ik altijd trouw een dagboek bij en had daar heel veel plezier in. Waarom ik er mee opgehouden ben weet ik eigenlijk niet, maar ja zo gaat dat.

Maar begin dit jaar ben ik weer begonnen om dingen van me af te schrijven en geoefend met tekenen (zie foto’s) Ondertussen heb ik al heel wat pagina’s vol gekladderd, heerlijk!

 

Tekening Some people say

 

Zoekend naar een mooi (dag)boek kwam ik de Midori Travelers Notebooks tegen en ik was op slag verliefd. Het zijn eigenlijk hele simpele leren omslagen waar je d.m.v. elastiek verschillende “inserts” (losse boekjes) in kan doen. Het enige nadeel was dat ze nogal duur zijn en ik geen idee had of het me zou gaan bevallen.

Op een gegeven moment viel mijn oog op een oud boek wat ik laatst op een rommelmarkt van een aardige meneer kreeg. Dat heb ik eens goed bekeken en ben toen gaan snijden ….. de bladzijden eruit zodat ik alleen nog een kaft overhield. Ik had er wel wat moeite mee om een boek kapot te maken, ik ben nogal heel erg gek op boeken, maar dit was voor een goede zaak

 

Bookdori nr 1

 

Ook heb ik m.b.v tutorials mijn eigen inserts gemaakt, met lijntjes, blanco en ruitjes.
Ondertussen heb ik er al meerdere BookDori’s gemaakt, ik kom daar in een latere blogje nog even op terug anders wordt dit wel een heel lang verhaal.

 

Bookdori nr 1a

 

Google maar eens op Midori of Fauxdori en je komt de prachtigste dingen tegen. Ook voor een handwerkster is het een perfect boek, aangezien je de verschillende inserts bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het bijhouden van handwerkprojecten of patronen. En je kunt natuurlijk ook je eigen omslag maken van een borduurwerkje of van stof.

En ja ik ben ook nog zo nu en dan aan het handwerken, maar dat kan ik helaas nog niet laten zien

 

Tekening Happy

 

2 Responses to "Rustigjes op mijn weblog"

  • Theda schreef:

    Leuk tekenen kun je en heb even gegoogeld naar midori’s, ergens komt het mij bekend voor, lijkt op systemen uit de oude doos maar net wat anders. Leuk idee om een oud boek te gebruiken, maar ik kan niet precies zien hoe je het elastiek hebt bevestigd.
    groetjes Theda

    • Nenne schreef:

      Dankjewel! Het zou heel goed kunnen dat dit idee niet nieuw is, alles komt een keer terug :). Ik zal in een volgend blogje nog wat meer laten zien, ook over de elastieken. Groetjes Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.