Rommelmarkt kerk

Rommelmarkt_kerk_09_1
2 keer per jaar is er hier een rommelmarkt van de kerk, de ene keer van de gereformeerden en de andere keer van de hervormden. Met het geloof heb ik niet zoveel maar met rommelmarkten des temeer. Heerlijk om wat rond te snuffelen tussen alle verschillende soorten spulletjes. Gelukkig was er een heel klein standje met wat handwerk dingetjes. Hierboven zie je wat ik bij elkaar gesprokkeld heb.
Rommelmarkt_kerk_09_1a

Het zijn allemaal ongebruikte verpakkingen (ik denk uit de jaren ’70),  en veel zijn van het merk Vasa, waar ik nog even meer informatie over moet zien te vinden.
Verder op de foto nog 2 rondbreinaalden in verpakking, knopenkaartje van de Hema, haken en ogen van Prym en een paar kaartjes met ricrac band.
Rommelmarkt_kerk_09_1b
Soms moet je ook een beetje mazzel hebben, zo zag ik ineens ergens achter een standje dit kastje staan. Natuurlijk is het nog wel erg nieuw (schatting ook jaren ’70 of ’80) maar ook dat wordt vanzelf oud
Rommelmarkt_kerk_09_1f
Het is van het merk Coats, waar ik ook al wat oude dingetjes van heb zoals dit oude klosje. Hier vind je een beknopte geschiedenis Van Coats.
Rommelmarkt_kerk_09_1d
Het kastje heeft een mooie vakverdeling en heeft in een winkel gestaan met  polyester garen. Dat zat er niet meer in toen ik het kocht, maar wel heel veel knopen! Ik geloof dat er best wel een paar mooie oude knoopjes tussen zitten, maar het uitzoeken komt later nog eens.
De totale kosten van dit rommelmarkt bezoekje waren € 7,-!
Rommelmarkt_kerk_09_1e

10 Responses to "Rommelmarkt kerk"

 • theda schreef:

  Krijg zo een leuk idee van wat je allemaal verzamelt. Ik heb drukknoopjes voor je klaargelegd van het merk koh-i-noor, dat is Tsjechisch en nog haken en ogen van Hewey.
  Vasa herinner ik me nog wel van vroeger, inderdaad jaren 6o en 70.

 • Janet schreef:

  @Oooo! Geweldig ik ben gek op druk knoopjes en andere frutseltjes.
  Ik ken het merk Vasa niet, maar nu natuurlijk wel. Misschien weet jij er meer over.

 • lut schreef:

  Wat een koopjes voor 7 euro!

 • Joke schreef:

  Wat heb je weer schattige dingen opgescharreld.

 • theda schreef:

  Janet, je zou onderstaande groothandel eens kunnen vragen, deze zaak bestaat al lang. Men is ooit begonnen als fourniturenhandel op de markt. Op Google vind ik niets, maar Vasa kon wel van Zweedse oorsprong zijn. Succes Theda
  De Bondt Textiel Fournituren BV
  Industrieweg 14 -16
  9482 TT TYNAARLO
  NEDERLAND

  t: 0592-542828

  f: 0592-544310

  w: Niet opgegeven

  e: Niet opgegeven

 • willy schreef:

  Wat heb je veel complete spullen gevonden. Ik zal hier op de rommelmarkten ook eens kijken of ik wat vind.

 • Elza schreef:

  Geweldig kan weer bij de rest.

 • Miriam schreef:

  Wow, dat zijn leuke koopjes! Ik vind zoiets nou nooit jammergenoeg. Veel plezier ermee!

  Groetjes,
  Miriam

 • Henny schreef:

  Leuke dingen heb je verzameld jammer dat je schreef dat je niet veel meer met het geloof had k wens dat het Geloof nog wel wat met jou heeft goede Pasen toegewenstvr groet Henny

 • Janet schreef:

  @THEDA, bedankt voor de informatie. Ik kwam met Google ook niet verder, maar ik ag het zeker eens proberen bij de groothandel.
  MIRIAM, ik heb scan-ogen voor handwerkspulletjes ontwikkeld, dat wil wel helpen
  HENNY, ik heb zeker wel iets met geloof maar dat heeft niks te maken met “het” geloof, dat is voor mij te eenzijdig. En zo moet ieder voor zich weten wat het beste bij hem/haar past. Het woord zegt het al, het is maar net wat je gelooft. Hele fijne paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.