Pioenrozen

Pioenroos
Ik wilde toch even de mooie uitgekomen pioenrozen laten zien. Het zijn geen dubbele bloemen, maar ze zijn wel erg mooi en het hele huis ruikt er naar.
In de tuin heb 3 jaar geleden ook 2 pioenrozen geplant en volgens de verhalen duurt het ongeveer 3 jaar voor ze gaan bloeien. Dat zou dus dit jaar moeten zijn, maar ik zie het eigenlijk somber in want het lijkt nog niet zoveel bijzonders. Misschien zitten we hier wel weer op verkeerde grond. Nou ja de bladeren zijn ook mooi en gelukkig zijn ze als bos te koop in de supermarkt!
Pioenroos_2

comments: 3 »
juni 7, 2007 under Huis en Tuin

3 Responses to "Pioenrozen"

 • Joke schreef:

  Mooi zijn ze hoor. Het kan inderdaad lang duren voor je pioenrozen in bloei krijgt. Maar als ze het doen heb je ook iets heel moois.

 • Coby van der Meer schreef:

  Hoi Ik zag jou foto van pioenrozen met de opmerking dat je pioen het niet deed. Wij telen zelf pioenen en als je goede gekocht hebt kunnen ze het eerste jaar al bloeien.
  Je moet alleen aan het volgende denken dat je ze niet te diep in de grond zet. Verder is goed plantmateriaal belangrijk.
  De soort hier op de foto is Jan van Leeuwen
  Er zijn heel veel enkelbloemige pioensoorten zelf vind ik ze bijna nog mooier dan dubbele vooral in de tuin. De bloemen gaan niet zo snel hangen. Ook een mooie is Jappensha Ikkhu en Shoshi
  Groetjes Coby van der Meer

 • nennedesign schreef:

  Hallo Coby,
  Bedankt voor alle informatie over deze mooie planten en ik kan je vertellen dat de pioenroos dit jaar voor het eerst heeft gebloeid!
  Het was bijna een feestje waard.
  Groetjes Janet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.