Pinokkio deel 2

Pinokkio_naaihulpje_1e_2

Na mijn berichtje, gister, over kleine Pinokkio, kreeg ik een paar reacties over waar het hoedje nu voor zou kunnen dienen. Het is te dik om een klosje geren op te zetten en zoals je op de foto kunt zien, is het gaatje te klein voor een schaartje.

Pinokkio_naaihulpje_1d_6

En toen ik zo zat te bedenken wat je nu toch eigenlijk nog meer aan naaihulpjes kwijt zou kunnen op Pinokkio schoot het me ineens te binnen. STOM! ….. een vingerhoedje natuurlijk! Wat kan een mens toch dom zijn ….
Staat hem goed hé!

Nu nog even een geweldige boekentip.

Boek_e_gilbert_1

Het boek “Eten Bidden Beminnen” van Elizabeth Gilbert heb ik net uit en ik vond het fantastisch. Het is zeker één van mijn All Time Favorites. Ten eerste is natuurlijk het verhaal geweldig. Zo nu en dan zo herkenbaar dat de tranen je in de ogen springen en bij vlagen zo grappig geschreven dat je hardop in de lach schiet.

Boek_e_gilbert_1a

Ten tweede is de manier waarop ze schrijft heel mooi en pakkend.

Hier een foto (klik) van de achterkant van het boek zodat je zelf kunt lezen waar het over gaat. Heerlijk boek om te lezen en eigenlijk jammer dat ik het uit heb. Iedere keer als ik het zie liggen, geeft het me weer een goed gevoel.

In het boek zie je nog net de boekenlegger die ik gister gemaakt heb. Ik ben vaak in meerder boeken tegelijk bezig en dan zijn een paar extra boekenleggers nooit weg. Het lapje voor de voorkant heb ik laatst met nog meer leuke stofjes via internet besteld, de achterkant is een lapje bewerkt vilt wat ik vorig jaar bij “Handig Handje” in België kocht en dan nog een paar mooie oude knoopjes en een stukje kant. Dit alles gecombineerd met een stukje dubbelzijdig plakvlies en klaar is Kees!

Boekenlegger_1Boekenlegger_1a

8 Responses to "Pinokkio deel 2"

 • José schreef:

  Janet dit dacht ik ook naderhand, ik vergeet ook vaak aan de vingerhoed te denken. Zoals nu ben ik het ook vergeten dom dom van mij ook. Staat hem enig zo.
  Ik had het gaatje niet gezien. Ja schaartje past niet..

  Je boek lijkt mij helemaal leuk zal ik onthouden.

  En je boekenleggers geweldig wat een idee.

  ******************************************

  Stom hé, ik heb ook tijden naar Pinokkio zitten kijken en nooit kwam de vingerhoed bij me op. Nu hij hem zo op heeft, is het ook wel erg voor de hand liggend …. leeftijd?
  Het boek is zeker, zeker de moeite waard!

 • Harm schreef:

  Dag Meiske,
  ik wou niet reageren maar dat er een vingerhoedje op de kop van het poppetje hoorde en paste dat had je oude vader zelfs in de gaten.
  groetjes van ons beidjes.

  ******************************************

  Soms doet het hoofdje even niet waar het voor gemaakt is, geloof ik ….

 • Henderica schreef:

  Natuurlijk een vingerhoedje !

  Tja die gebruik ik zelf ook niet echt, maar moet er toch maar eens opzoek gaan naar een (met afweken van mijn werkjes prik ik nog wel eens in mijn vinger hihi)

  En prachtige boeken legger heb je gemaakt.

  ******************************************

  Ik gebruik ééntje van leer, daar kan ik beter mee overweg. Maar die staat weer wat minder mooi op Pinokkio ….

 • lut schreef:

  Ik hoop echt dat het broertje van dit mooie mannetje op een dag bij mij woont!
  Het boek spreekt me ook wel aan.
  Mooie boekenlegger! Dit wil ik ook nog eens maken.

  ******************************************

  Misschien is ie al naar je onderweg!

 • Elza schreef:

  Geweldige boekenlegger en mooi boek, heb ik opgeschreven. Ga in de bibliotheek kijken.
  En een vingerhoedje, natuurlijk.

  ******************************************

  Moet je echt gaan doen, het is een geweldig boek!

 • MariecusBruyn schreef:

  Het staat hem heel mooi, dat handige hoedje!
  En de boekenlegger is ook prachtig, en zo fijn afgewerkt. Dat maakt lezen nog een stuk aangenamer. Misschien maar eens een stoere maken voor mijn zoon die nu eindelijk bijna begint uit zichzelf te lezen op zijn 10 jaar.
  Mooi idee! Dank je wel.

  ******************************************

  Leuk idee om ééntje voor te zoon te maken. Lezen moet aan alle kanten gestimuleerd worden!

 • Marga schreef:

  Leuk dat je zelf achter de oplossing van Pinokkio bent gekomen en heel erg bedankt voor de boektip. Ik ga hem meteen lezen.

  ******************************************

  Toen ik foto’s aan het maken was, voor mijn blog, van de oplossing met het vingerhoedje, kreeg ik ook al reacties van anderen met dezelfde oplossing. Dus ik was niet de enige!

 • isa schreef:

  die boekenlegger is zoooooooooow sgattig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.