Pasen

Pasen_2009_1j
Pasen_2009_1k

Hier in huis is het nu ook een beetje Pasen. Daarbij komt ook nog dat ik, terwijl ik  dit logje schrijf, heerlijk in het zonnetje zit. Echt voorjaar dus!
Dit schattige paas patroontje vond ik hier. Je moet zeker even verder gaan kijken op haar site want er staan nog meer hele leuke patronen op, ik ben ondertussen ook met het mooie ABC begonnen, dat laat ik later nog een zien.
Ik heb het patroontje met Belle Soie van Crescent Colours geborduurd, met 1 draadje over 1 draadje van de stof. Het is wel mini-mini maar ik vond het nog goed te doen. Het kleine dienblaadje kocht ik een tijd geleden bij de Action en komt nu, wit geverfd, goed van pas.

Pasen_2009_1b

Ik heb ook nog een paar leuke kippetjes en eitjes gemaakt voor in mijn paas tak. Het kippetjes patroon komt uit het boek “Tildas Paske”. Ik heb er een soort fluweelachtig vilt voor gebruikt in lieve pastelkleurtjes. Pasen_2009_1_2

Ze zijn nog wel een beetje zielig zonder oogjes, mijn kraaltjes zijn op, maar binnenkort heb ik weer nieuwe en dan kunnen ze ook gezellig om zich heen kijken.
Ei_2

Hier wel het patroontje van de eitjes en uitleg van de steken (kettingsteek of lazy daisy en festonsteek) die ik heb gebruikt.

Festonsteek_3

Voor 1 eitje naai je met een festonsteek, 3 patroondeeltjes aan elkaar, natuurlijk niet vergeten te vullen.

Lazy_daisy_2

Daarna borduur je hier en daar, met de lazy daisy steek, een paar mooie bloemetjes met een kraaltje als hart. Het ophanglustje heb ik gehaakt, maar je kunt er natuurlijk ook een mooi lintje voor gebruiken.Pasen_2009_1g
Pasen_2009_1i

Zaterdag gingen we, ondanks het hele erge rotweer en misschien ook tegen beter weten in, toch op weg naar een vlomarkt hier in de buurt. De vlomarkt wordt altijd buiten gehouden en toen wij arriveerden bleek dat alles afgelast was. Niet zo gek, de regen kwam al de hele ochtend met bakken uit de hemel.
Pasen_2009_1h

Op de terugweg langs mooie slingerweggetjes zagen we een kaasboerderij die toevallig open dag had. Daar zijn we maar even een kijkje gaan nemen. Erg leuk en we hebben heerlijk kaas, worst en spek gekocht. Er stonden ook nog een paar kraampjes met zelfgemaakt dingetjes, waaronder deze schattige deurtjes. Het komt straks buiten naast de voordeur te hangen, staat vast gezellig.

comments: 5 »

5 Responses to "Pasen"

 • Els schreef:

  Wat lief, dat dienblaadje met het borduurtje.
  Groetjes Els

 • Annelies schreef:

  Ik ben een grote fan van de site van Gazette. Ze maakt hele leuke patroontjes.
  Je hebt hem in een mooie kleur gemaakt.

 • Corrie schreef:

  Ach wat heb je daar een schattig kleedje van gemaakt Janet, ik vind de site van Gaztte ook zo mooi, ze heeft erg leuke patroontjes weggegeven. Het moet echt een piepklein dienblaadje zijn als je 1 x 1 hebt geborduurd. Het kippetje en het eitje zijn superlief en ze zien er heel zacht uit, dankjewel voor je beschrijving. Ik vind het heerlijk om met vilt te werken, vandaag heb ik de festonsteek nog gebruikt op vilt.
  Ik heb nog helemaal niets aan Pasen gedaan, maar ik heb hier nog hele lieve kippetjes van vorig jaar om op te hangen, met heel lange pootjes, weet je nog?!
  Wat een enig deurtje!

 • Janet schreef:

  @De site is dus al bij veel mensen bekend, maar dat is ook niet zo vreemd, ze maakt erg mooie dingen
  CORRIE, er kan op het dienblaadje net een suikerpotje en een melkkannetje staan en ja ik kan me de kippetjes met de lange poten nog herinneren, leuk dat ze weer een plaatsje krijgen dit jaar.

 • willy schreef:

  Het paasborduurwerkje is prachtig geworden. Hele mooi kleur keuze bij het linnen.
  Ik ben ook deze week met het ABC begonnen maar heb het ook nog niet laten zien op m’n web-log. Ik ben benieuwd naar je kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.