Overpeinzingen en dankbaarheid

Kereltje_klein_2
Ik weet dat het jaar nog niet voorbij is maar de laatste tijd was voor mij een tijd voor overpeinzingen. Er gebeurden zoveel vervelende dingen, gelukkig later ook weer hele goede dingen, maar best veel in een korte tijd.
Het mooie is dat je ook weer veel leert in dit soort tijden en dat je ogen geopend worden. Je ziet wat voor ontzettend lieve vrienden je hebt, mensen die je voor eeuwig dicht bij je wilt houden en waar je zoveel steun van krijgt en ook aan kunt geven. Daar ben ik erg dankbaar voor.
En ik heb van mijn vriend (soms ook een wijze man geleerd dat je bepaalde mensen beter op afstand kunt houden, ze geen 100% (wat ik vaak doe) maar eerder 50% te geven. Zo voorkom je teleurstellingen en energie verspilling. Die wijze raad neem ik zeker van hem aan, want de energie die ik heb, besteed ik graag nuttig!
Gelukkig heb ik thuis een hele goede basis en woon ik samen met mijn 2 grootste vrienden. De ene (de rooie), komt als de ander naar zijn werk gaat, vaak nog even gezellig bij me op bed liggen. Als ik op mijn kamer bezig ben komt hij lekker bij me liggen en ’s avonds weet hij al wanneer het tijd is om met een borduurwerkje op de bank te gaan zitten. Als ik thee aan het zetten ben, gaat hij alvast in zijn hoekje op de bank zitten, om daarna, als ik ga zitten, dwars over me heen te gaan liggen, zodat er van borduren ook even niks komt. Als ik dan over z’n kleine neusje, oogjes en bekje wrijf, wordt ie helemaal week. Ik denk dat ie dat vroeger erg heeft moeten missen, hij kwam al jong in het asiel. Hier boven zie je een foto van een hele kleine Kerel, toen hij net bij ons was. Hij is nu wel iets groter, maar nog steeds een poppie!
En dan nog alle reacties van mijn weblog lezers. De steun en het eindeloos duimen in lastige tijden en de felicitaties en mooie woorden bij goed nieuws. Ik ben er steeds weer ontroerd door …. vandaar deze bos mooie rozen die ik jullie allemaal graag wil geven. Met daarbij mijn grote dank voor al het medeleven.
Tot zover mijn overpeinzingen en nu op naar alleen maar goede tijden voor iedereen! En een gezellig bakje koffie met gebak met mijn zus om onze verjaardagen nog even te vieren. Mijn zus is de dag voor mij jarig, maar was dit jaar op vakantie, maar beter laat dan nooit!
Rozen

comments: 9 »
november 4, 2009 under Dieren, Familie en vrienden, Kereltje, Poezen

9 Responses to "Overpeinzingen en dankbaarheid"

 • elza schreef:

  Een fijne dag.
  Groetjes ELza.

 • Riet schreef:

  Janet wat een mooi stukje heb je geschreven. Ik heb eens gelezen:
  “je moet alleen op de mooie dingen letten”. Soms lukt dat natuurlijk niet altijd. Fijn dat het goed met je gaat.
  Ik heb pas je weblog ontdekt maar kom nu regelmatig langs. Ik heb net de schrijver Paulo Coelho ontdekt, ik zie dat dat ook een van je favorieten is. Ik heb Elf minuten gelezen, een prachtig boek. Ik ga zeker nog meer boeken van hem lezen. Fijne dag nog. Liefs Riet

 • loeki schreef:

  Goedemiddag,
  Gisteren dus jou berichtje gelezen en daarna voor mezelf dit filmpje bekeken http://www.guzer.com/tube/nick-vujicic-story.phpen terwijl ik zat te kijken, kreeg ik weer het gevoel van dankbaarheid om de dingen die ik wel nog kan. van zo’n man wordt je toch blij.
  Ik draai hem regelmatig, en het helpt echt.
  Groetjes Loeki

 • Ik neem een stukje taart en steek m’n neus in de bos bloemen ….
  Las net over het goeie bericht van je neuroloog! Fijn hé!!!

 • Theda schreef:

  Fijn om te lezen en .. je hebt een wijze vriend! Maar het is wel moeilijk om op een gegeven moment te besluiten om minder tijd in bepaalde mensen te investeren. Ik spreek uit ervaring!

 • loeki schreef:

  ik bedoelde het filmpje en natuurlijk niet de dame die er naast staat
  doei

 • Janet schreef:

  @RIET, bedankt voor je lieve woorden.Elf minuten van Paolo Coelho heb ik nog niet gelezen, maar ga ik zeker nog doen. Zijn nieuwste boek vond ik ook erg mooi en zeker een aanrader. Jij ook nog een fijne dag!
  LOEKI, de link werkt bij mij niet, maar ik ben erg benieuwd naar het filmpje.
  THEDA, het is zeker moeilijk, maar het geeft ook een stuk minder gedoe en dat vind ik wel erg fijn.

 • Ines schreef:

  Wat heerlijk dat goede bericht van de neuroloog en je hebt een geweldige vriend, die weet waar het leven om draait en er zullen altijd mensen in je leven zijn die meer willen dan jij kan geven, ze weten niet beter en als ze echt van je houden dan begrijpen ze dat.

  Groetjes
  Ines

 • Joke schreef:

  Mooi stukje Janet! Dat van geen 100 maar 50% geven is helaas helemaal waar. Maar….gelukkig heb je een wijze man. Geef dat andere Kereltje van je maar een lekkere aai over zijn bol van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.