Nog meer “oude rotzooi” deel 3

Na_vijven

Nog meer uit de “oude doos”, een stapeltje “Na vijven’s”. Het is een hobbyblad en die ik heb zijn uit de jaren 60. Ik weet dat mijn vader een tijd een abonnement heeft gehad, maar of dat ook al in de jaren 60 was ….

Na_vijven_1

Er staan echt hartstikke leuke dingen in, die je in deze tijd ook nog rustig kan maken, zoals dit winkeltje. En met een hele duidelijke uitleg.

En er staan ook dingen in die misschien toch een beetje uit de tijd zijn en waarmee je nu wel een beetje voor gek zou staan. Als je de foto vergroot kun je de titel vast wel lezen.

Na_vijven_2

3 Responses to "Nog meer “oude rotzooi” deel 3"

 • Ha,ha,ha, wat komisch dat artikel “hoe houd ik mijn gasten bezig”! En toch en toch, als ik denk aan de avondjes bij mijn ouders thuis waar het altijd de zoete inval was en mijn vader de waanzinigste verhalen vertelde en geintjes uithaalde, dan denk ik ineens dat we iets moois zijn kwijt geraakt. Wat een lol hadden we altijd en hoe graag kwamen kennissen en vrienden bij ons thuis. Maar die tijdschriften met al die mooie werkstukken van hout zijn geweldig. Ik heb jaren geleden een houtbewerkingscursus gedaan en degene die ons les gaf heeft volgns mij zijn inspiratie ook uit dat soort bladen gehaald. Enig!

 • Harm, jou vader. schreef:

  Hoi Janet,
  Ja, ik was in die tijd ook al op de Na Vijven geabboneerd en ik kan met deze bladen nog goed herinneren. Graag wil ik ze nog eens doorkijken. Misschien kan ik dat winkeltje nog wel eens voor je maken.

  ******************************************

  Hoi Pa,

  Het zijn hartstikke leuke bladen en er staat vast nog wel iets leuks in om te maken. Het winkeltje is misschien wel handig om op beurzen mijn patronen in te verkopen, lekker kompact!

  Groetjes Janet

 • Neeltje schreef:

  Nostalgie! Wat heeft mijn vader er veel uit gemaakt: een sjoelbak, een kloostertafel, een boerderijtje… Hij heeft ook een bokkenkar gemaakt, waar we mee konden rijden (nou ja, rijden! de hengel met de wortel is geen verzinsel, alleen op die manier deed de bok nog wel eens een stapje). Ik weet niet zeker of de beschrijving van de bokkenkar uit de Na Vijven kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.