Naaldenboekje

Needlebook_vlinders_1

Ik ben de laatste tijd bezig met wat ontwerpjes voor Naaldenboekjes, speldenkussentjes (Biscornu’s) en Scissor Fobs (hier is vast wel een Nederlandse naam voor, maar het lijkt me sterk dat deze mooier klinkt dan de Engelse).

Ik wil er eigenlijk een compleet naaidoosje van maken, met als inhoud een naaldenboekje, een biscornu of ander speldenkussentje en een scissor fob. Dat lijkt me erg leuk om kado te geven aan een collega handwerkster. Het is ook erg leuk om te maken.

comments: 10 »
november 13, 2006 under Borduren, Handwerken, NenneDesign, Nieuwe patronen

10 Responses to "Naaldenboekje"

 • Renske schreef:

  Hoi Janet

  Wat een super leuk idee om een compleet naaidoosje te ontwerpen. Ik ben erg benieuwd! Ik zal je weblog regelmatig in de gaten houden. Leuk hoor.

  Groetjes Renske

 • Elza schreef:

  Het ziet er erg leuk uit, ik noem scissorfobs een scharenkussentje.
  Het is altijd mooi om te maken.
  Groeten Elza.

 • Monique schreef:

  Hoi Janet

  Wat ziet dat er leuk uit en wat een mooi ontwerp weer. Ga je dit ook weer als patroon verkopen want dan heb ik zeker interesse.
  Ik heb het kussentje gemaakt voor in het poppenhuis en het is zo leuk geworden. Als de slaapkamer klaar is dan zal ik je een foto sturen.

  Lieve groetjes Monique

  **********************************************
  Hoi Monique,

  Als het allemaal klaar is, is het wel mijn bedoeling om het in de verkoop te doen. Ik denk als patroon en/of als pakketje. Maar er moet nog wel wat gebeuren!
  Ik kijk uit naar de foto.

  Groetjes Janet

 • Rinie schreef:

  Hoi Janet,

  Wat een leuke ideeen heb je toch. Die knopen-popjes en nu weer die leuke kussentjes. Trouwens je interieur-schilderijtjes mogen er ook zijn. Ik blijf het zeker allemaal volgen.

  Groetjes Rinie.

 • Anita schreef:

  Hallo Janet,
  Leuk om te zien je nieuwe ontwerpjes, ga meteen ook denken over een speldenkussen met bijbehorend naaldenboekje, maar wat is een scissor Forb?
  groetjes Anita

  **********************************************
  Hallo Anita,

  Een scissor fob is een klein kussentje, of iets dergelijks, om aan je schaar te hangen. Ter versiering en tegen het kwijtraken. Als je schaartje nu tussen de kussens van de bank verdwijnt zie je in ieder geval de scissor fob nog!

  Groetjes Janet

 • Marion schreef:

  Hallo Janet.

  Wat ziet het er weer gezellig uit.
  Ik noem het scharenhoudertje een scissorkeep ( zo noemen ze het in Engeland.)
  Ik blijf je volgen. Heel veel groetjes van Marion.
  http://home.wanadoo.nl/m.freijzer/index.htm

 • Maria Veldman schreef:

  Hallo,
  Geweldig! Ook dit pak je weer perfect aan. Mijn complimenten, waar haal je toch de tijd vandaan? Zodra ik meer tijd heb is het eerste wat ik bestel je mooie blauw witte patroontjes van Holland en daarna bestel ik nog veel meer maar voorlopig wil ik eerst mijn werkjes af maken. Maar ik blijf erbij, het is geweldig wat je allemaal presteerd!
  Groetjes Maria

 • Corrie schreef:

  Hallo Nenne,
  een betere naam kan ik niet bedenken voor zo een creatief persoon als jij bent,
  Jaren geleden was ik al eens op je site en nu lees ik vandaag wat er sindsdien allemaal is gebeurd in je leven. Ik heb grote bewondering voor je levensmoed en weet uit ondervinding dat er ook tijden zijn dat je die moed en energie echt bij elkaar moet sprokkelen. Maar wat heerlijk om dan zo’n fantastische hobby te hebben. Sinds 2005 ben ikzelf daarom ook verslingerd aan borduren en koop veel boeken van Franse ontwerpsters. Een ervan is “Cartonnage brodee” en toen ik las dat jij een naaidoosje wilt maken met al die prachtige ontwerpjes van jou erin moest ik meteen aan dat boek denken. Op mijn homepage staat er een foto van, maar waarschijnlijk ken je het al. Ik koop die boeken via Amazon.fr. In een van de albums op mijn homepage staan een paar dozen die ikzelf heb gemaakt, bekleed en geborduurd, een heerlijk werk om te doen. Misschien een idee voor jouw naaidoosje.
  Ik vind je ontwerpen heel erg mooi en blijf vanaf nu regelmatig kijken naar nieuws. Erg leuk om even te ontspannen door jouw site te lezen.
  Heel veel plezier met alles en zeker ook heel veel succes.
  Groeten van Corrie

 • Gieltje schreef:

  De poesje mauw, en slaap kindje slaap schilderijtjes zijn enig.
  Ga zo door Nenne.

  Groetjes Gieltje

 • Marianne schreef:

  Dat is ook leuk met kraaltjes erlangs! Ik heb er onlangs ook eentje ontworpen plus gemaakt. Nu was ik iets aan het terugzoeken bij de zoekfunctie en zag de naam biscornu vaker staan. Vandaar dat ik hier nu verzeild ben geraakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.