Naailes van N. Artz

Naailes_n_artz_1

Hier ben ik erg blij mee. Het is een prent van N. Artz (kan zo snel niet veel meer vinden op internet dan dat het een Nederlandse schilder uit de 20ste eeuw is) met de titel “Een naailes met moeder en drie dochters”. het is een mooi tafereeltje met glas in lood raampjes en een soort comtoise klok aan de muur. De lijst ziet er op de foto wel erg beschadigd uit, maar dat valt heel erg mee.
Een prentje om regelmatig eens naar te kijken.

Naailes_n_artz_2

comments: 5 »
maart 10, 2008 under Oude handwerk spulletjes, Verzameling

5 Responses to "Naailes van N. Artz"

 • Mariecus Bruyn schreef:

  Doet me denken aan mijn kindertijd bij mijn grootmoeder. Om de zoveel weken was het bij haar handwerkgroep thuis: 10-tal kakelende oma’s met handwerkjes en een tante die de heerlijkste pannenkoeken bakte!
  Prachtig zeg, dat is er één om te koesteren idd

  ******************************************

  Wat een mooie herinnering bij dit prentje. Lijkt me heerlijk, een 10-tal kakelende oma’s en dan ook nog pannekoeken ….

 • Mirjam5787 schreef:

  Wat leuk! Waar heb je die gevonden?

  Groetjes,
  Mirjam

  ******************************************

  Leuk hé, hij komt van marktplaats.

 • Corrie schreef:

  Wat een prachtig tafereeltje zoals ze daar om te tafel zitten, ik zou zo graag willen zien wat ze daar maken, je kunt er een heel verhaal bij bedenken en die lijst is prachtig!

  ******************************************

  Ja jammer dat het niet compleet met een geluidsbandje van die tijd komt. Ik zou best wel eens een paar daagjes in die tijd willen rondlopen en aan de tafel bij deze moeder en dochters zitten…

 • Marry Timmer schreef:

  Het tafereel kwam mij bekend voor en had het onlangs ergens gezien. Opeens wist ik het weer. De naam is “Orphanag in Katwijk – Binnen” en is van David A.C. Artz ( 1837 – 1890 )en hangt in het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze afbeelding heb ik in een boek staan, wat ook zeker wat voor u is. Het is een Engels boek, maar is wel in Nederland te koop: ” Needlework Tools and Accessories – a Dutch Tradition. Van Kay Sullivan. Een aanrader. Ik wens u veel succes met uw verzameling.

  Met vriendelijke groet,

  Marry Timmer

  ******************************************

  Wat fijn, al die informatie over mijn nieuwe prentje. Ik kon op internet niet heel veel vinden.
  Ik ga zeker op zoek naar het boek wat je noemt, dat lijkt me erg interessant.
  Heel erg bedankt dat je me dit allemaal hebt laten weten, ik vind het altijd erg fijn om wat meer van de dingen te weten te komen.

 • dave schreef:

  beste mevrouw ik geloof niet dat dit schilderij klopt ben in het bezit van een boorduur werk waar op het zelfde plaatje afgebeeld staat en het lijkt of ik een gedeelte mis voor contact davederuiter@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.