Naaikist

Naaikist_1_1

De griep is nog steeds niet helemaal weg, maar ik ben toch zaterdag even met mijn vriend in de auto gestapt. Ik was al lang op zoek naar een mooie naaikist, maar kon steeds maar niet vinden wat ik zocht. Er werden veel aangeboden maar die waren vaak van lichter hout en dat vond ik toch niet zo mooi. Maar vorige week kwam ik er één tegen die wel in de smaak viel en ik kon hem zaterdag ophalen. Hij moet hier en daar even opgepoetst worden, want hij is door de jaren heen goed gebruikt en zo hoort het ook.

Ik kan nu eindelijk mijn oude naaimandje weg doen, want dat valt van ellende bijna uit elkaar. Maar dat heeft ook jaren trouw dienst gedaan. Volgens mij was ik 13 of 14 toen ik van mijn oma een naaimachine kreeg en van mijn ouders het naaimandje met inhoud. Dat is toch alweer zo’n 25 jaar geleden … slik … wat gaat de tijd toch snel.

Naaikist_2_1

4 Responses to "Naaikist"

 • Paul schreef:

  Hallo! Ik wil zo’n naaikistje graag voor mijn dochter maken. Dat zal wel lukken , maar hoe plaats je de latjes, waardoor de kastjes parallel kunnen verschuiven? Weet iemand dat?

  ******************************************

  Hallo Paul,
  Ik weet dat er vroeger een keer één in de “na vijven” heeft gestaan. Ik heb laatst een stapel van deze bladen gekregen en wil daar wel eens voor je in kijken. De bladen liggen nu nog bij mijn vader en het gaat misschien even duren voor ik het gevonden heb. Ik weet niet hoeveel haast je hebt, maar anders doe ik even een poging.
  Laat het me maar even weten.

 • elisabeth schreef:

  hey, ik ging maar is je eerste blogjes lezen. en zag deze staan. Ik vind die naaikisten ook heel erg mooi. En ik ben van mening dat deze wel een stuk mooier is dan die ik nu overal zie staan.

 • Janet schreef:

  @ELISABETH, ik vind veel oude handwerkspullen veel mooier dan degene die ze nu maken, het hoeft nu geloof ik alleen nog maar functioneel te zijn, jammer genoeg …

 • elisabeth schreef:

  @Janet

  Ja, alles moet heel functioneel zijn zo blijft de schoonheid van het product helaas weg. De prachte versieringen die ze vroeger hadden kent men ni meer echt. Zo verschrikkelijk jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.