Muizenissen en een klein nieuwtje

Alweer een paar weken hebben we last van muizenissen. Dus de (muisvriendelijke)vallen weer te voorschijn gehaald en er van alles ingestopt wat ze lekker vinden. Chocola, kaas en pindakaas, daar smullen muisjes van. De eerste vingen we 2 weken geleden en hierboven zie je de buit van de afgelopen dagen. Meneertje op de bovenste foto presteerde het zelfs, met z’n buikje vol, uit de val te ontsnappen. Hij stond in het hok klaar om uitgezet te worden in een klein bosgebied hier in de buurt, maar daar was ie het niet mee eens. Dus de val maar weer vullen. Ondertussen dat we daar mee bezig waren, liep meneertje parmantig over een paar dozen naar ons te kijken …. Maar gelukkig zat hij een paar uur later weer in de val en kon hij op weg naar het bos. Maar halverwege zat hij niet meer in de val maar er bovenop, dus hij heeft het bos niet gehaald maar hopelijk wel een ander mooi plekje.

Dezelfde middag de val weer gezet en een paar uurtjes later hoorden we weer een vreselijk gerommel van boven komen. Deze keer hadden we 2 tegelijk! Een grote en een kleintje, dus ik denk dat hier een hele familie muis zit. Moest meteen aan dit kinderliedje denken:

Onder de vloer van Max zijn huis,
woonde de hele familie Muis.
Vader en moeder en nog zes kleintjes.
En die kleintjes die piepten zo fijntjes.
Pieperdepieperdepieppieppiep

Vader die knaagde een gat in de vloer.
Dat was voor de kleintjes een hele toer.
Nu kunnen we naar buiten, piepten de kleintjes.
En die kleintjes die piepten zo fijntjes.
Pieperdepieperdepieppieppiep

Zo nu en dan horen we nog wat kleine voetjes, dus de vallen staan nog paraat.

En dan nog een klein nieuwtje van NenneDesign. Aan de collectie knoopjes is een klein naaimachientje toegevoegd. Ook weer heel mooi fijntjes uitgesneden en bewerkt met behulp van laser. Hij is ongeveer 22mm breed, echt een schatje.

Nu heerlijk genieten van het mooie voorjaarszonnetje!

comments: 2 »
maart 15, 2012 under Dieren, Knoopjes, NenneDesign

2 Responses to "Muizenissen en een klein nieuwtje"

 • Pietsje schreef:

  Muizen zijn prachtige beestjes alleen niet in je huis. Jullie hebben ze op mooie diervriendelijke manier *onschadelijk* gemaakt. Op zo´n manier hebben wij dat jaren geleden ook gedaan en ze ver van huis in de natuur weer losgelaten. Wij blij en hopelijk ook de muizen blij. Fijn in je nieuwsbrief te lezen dat het weer wat beter met je gaat.
  Fijne avond.
  Groet Pietsje

 • *Marianne* schreef:

  Ik vind het hartstikke goed van je dat je de muisjes naar het bos brengt. Hopelijk dat geen uil ze te pakken krijgen daar.
  Als ik naar die enge muizenvallen in de dierenwinkels kijk, moet ik altijd gruwelen. Dit is een veel vriendelijker systeem tenminste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.