Moestuintje

2014 Slak

Al een tijdje ben ik weer bezig met het kiemen, zaaien en planten van van alles en nog wat. Zo leuk om alles te zien groeien.

Vorig jaar hebben we heel veel last gehad van slakken, dus dit jaar doen we het anders.

De moestuinbakken staan dit jaar op pootjes en een stukje van de muur. En ook hebben we een nieuw wapen in de strijd gegooid, koperplakband.
Het zit geplakt om de poten van de bakken en tot nu toe zijn mijn slaplantjes nog heel ……

2014 Moestuin 1b

De rest van de plantjes, Doperwten, Bieten, Koolrabi, Sla, Kievitsbonen, Sugar snaps, Bosuitjes, Radijsjes, Slabonen, Worteltjes, Bosaardbeitjes, Aardbeien en div Kruiden, lijken het aardig naar de zin te hebben.

Dit jaar heb ik ook een paar van mijn favoriete biologische tomaatjes gezaaid (trouwens al mijn groenten zijn biologisch). Dat is echt heel simpel.

2014 Moestuin 1a

– Leg de zaadjesprut uit een tomaatje op goede (biologische) kweek/zaai grond, zet dit in een kweekkastje (of doe dit alles in een plastic bakje met deksel) zet het binnen op een lichte, zonnige plaats
– Na een dikke week kun je de kleine plantjes heel voorzichtig 2 aan 2 in potjes zetten
– Na nog weer een dikke week zet je ze in hun uppie in een grotere pot. Als ze groter worden hebben ze wel een steuntje nodig
– Eind mei, na IJsheiligen, mogen de plantjes buiten op een zonnig, beschut plekje staan. Dit kan in een grote pot of in de tuin. Plant ze goed diep want langs de stengel in de grond gaan extra wortels groeien.
-Regelmatig water geven en als het weer een beetje meezit vanaf juli oogsten!

Mijn hele huis staat nu gezellig vol met allemaal kleine tomatenplantjes, veel teveel voor mezelf maar er hebben zich gelukkig al andere liefhebbers gemeld.

 

2014 Moestuin 1

Iedere ochtend is het ook weer een verrassing wat er zich heeft afgespeeld in de kweekbakjes in de vensterbank. Alle zaadjes doen het kiemen op hun eigen manier, de een blijft rustig liggen en de ander staat al snel op eigen benen.

Hopelijk krijgen we binnenkort wat zon, want water is er nu wel genoeg.

 

comments: 1 »
mei 9, 2014 under Huis en Tuin, Moestuin

One Response to "Moestuintje"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.