Handwerk vreugd

Boek_handwerk_vreugd_1_2

Dit boekje is uit de jaren dertig en is uitgegeven door Everlasting, een garenmerk. Het boekje ziet er nog perfect uit, heel weinig gebruikssporen.

Boek_handwerk_vreugd_1a_2

Voorin het boek zit een los blaadje met een patroon voor een bedjasje. Als je het zo bekijkt krijg je het idee dat het wel erg vaak gebreid moet zijn, het valt bijna uit elkaar. Maar het is dan ook wel een erg leuk bedjasje!

Toen ik op internet ging zoeken naar wat meer informatie, kwam ik op de weblog van Berthi terecht. Daar staat een erg leuk verhaal over dit boek, moet je echt even lezen, dan laat ik nog even wat plaatjes zien.

Boek_handwerk_vreugd_1bBoek_handwerk_vreugd_1c

comments: 4 »

4 Responses to "Handwerk vreugd"

 • MariecusBruyn schreef:

  Oei, hier zijn proeflapjes idd niet uit den boze
  Ik heb pas hele oude, ieliepielie dunne breinaalden gekregen, ook uit de oude doos, niet goed te zien welke maat erop staat. Ik zal mijn vergrootglas (heb ik dat dan?) bovenhalen en eens heel goed kijken, misschien is het ook nog van de oude nummering.

  ******************************************

  Oooo er is een oude nummering ….. dat verklaard veel. Ik leer toch elke dag weer iets!

 • Corrie schreef:

  Wat leuk dat je weer zo’n mooi boekje op de kop hebt getikt. Prachtig die voorkant, ik hou erg van deze plaatjes en dan die plaatjes onderaan met zo’n grote knul in een gebreid pakje, kom daar nu eens om ;- ))
  Bij Berthi zag ik dat haar logje hierover op haar verjaardag viel!

  ******************************************

  Er staan wel meer plaatjes in waardoor ik bijna medelijden krijg met de kindertjes die de pakjes aan hebben.
  Wat leuk dat het op Berthi haar verjaardag was, dat was me helemaal niet opgevallen. Leuk logje he.

 • Anita schreef:

  Wat een leuk boek. Toen ik klein was had ik een gehaakt badpak. Die van mij was oranje met groen, die van mijn zus groen met oranje.
  Tegenwoordig zie je dat niet meer maar toen was het vast heel modern…

  ******************************************

  O ja wat leuk, ik had vroeger een, door mijn moeder, gehaakte bikini. Het was gelukkig wel gevoert aangezien de wol/katoen wel eens wilde gaan oprekken in het water …..

 • Monique schreef:

  Wat ontzettend leuk zo’n oud handwerk/breiboek!
  Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn 2 vriendinnetjes( 2 zusjes) gebreid katoenen ondergoed droegen( als enigen in de klas), wat ze altijd expres kwijt raakten( probeerden kwijt te raken) op zwemles!

  En je reisspeldekussentje is ook een schatje! Waar vind je deze leuke aanwinsten? Gewoon bij de kringloop, rommelmarkten of bewaren mensen ze voor je?

  groetjes, Monique

  ******************************************

  Bebreid ondergoed hmm…. met er eigenlijk niet aan denken!
  Ik vind de spulletjes eigenlijk overal, in kringloopwinkels, rommelmarkten en via internet. De zoektocht is een hobby op zich, maar ook erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.