Gütermann en nog wat meer

Garenkastje_5

Nou ja, dan toch maar weer een Gütermann kastje! Deze keer is de voorkant van de laatjes van glas. Ik heb het vage vermoeden dat niet alle laatjes origineel zijn, of beter gezegd, dat er eigenlijk maar eentje van oudsher bij het kastje hoort.

Garenkastje_5a

De handgreepjes zijn ook nieuw, dus ook voor dit kastje moet ik op zoek naar nieuwe oude handgreepjes.

De mevrouw waar ik dit kastje ging halen had nog meer handwerkspulletjes waarvan ik toch nog een paar heb meegenomen.

Kluwen_houder_1

Deze kluwenhouder kon ik dus bijvoorbeeld niet laten liggen. Het schijnt dat je hem bij bijvoorbeeld haken, om je arm kunt doen en zo het kluwentje garen altijd bij je hebt. Lijkt me handig!

Speldenkussen_4
Ook dit speldenkussen / garenhoudertje had ze nog staan en dat vond ik toch ook wel erg leuk. De vulling van het speldenkussentje was bijna helemaal vergaan, maar ik kon gelukkig het bovenste houten bolletje eraf halen en zo het kussentje weer wat opvullen. Ik was nog van plan om het kussentje nieuw te maken, maar ik vind het stofje wat erop zit toch wel erg schattig. Dus eerst maar even laten zo!

Speldenkussen_4a

8 Responses to "Gütermann en nog wat meer"

 • Guute schreef:

  Je hebt prachtige dingen op de kop kunnen tikken.

  ******************************************

  Dankjewel!

 • Corrie schreef:

  Ja hoor, we doen nog maar weer eens een Gxc3xbctermann kastje, tsssss! De kluwenhouder is een heel mooi ding en het speldenkussen vind ik schattig met dit oude stofje, gelukkig dat je het hebt laten zitten. Bofkont :- ))

  ******************************************

  Tssssss!? Je bent gewoon jaloers hé! Ik heb lekker weer een Gxc3xbctermann kastje, lekker puh!
  Maar ik had hem jou ook wel gegund hoor, echt waar!

 • Henny schreef:

  Wat leuk dat je ons zo mee laat genieten van jou schatten dat garenklosje speldekussen prachtig echt een hebbeding vriendelijke groet Henny

  ******************************************

  Ik ben er ook erg blij mee en het garenklosje speldenkussen gebruik ik regelmatig. Het staat op mijn bureau met klosjes garen, naalden en spelden en het is een erg handig ding.

 • Leuke hebbedingetjes heb je weer gescoord zeg!

  ******************************************

  Dankjewel!

 • Cobie R schreef:

  Wat een leuk kastje en nou maar zoeken naar oude handgrepen , en die wolhouder lijk mij best handig even als die garen houder , veel succes er mee , groetjes Cobie R

  ******************************************

  De garenhouder is zeker handig, ik gebruik hem regelmatig.
  Dankjewel!

 • gerda schreef:

  prachtige spullen heb je weer gevonden…en zo.n kastje prachtig…gebruik je ze ook echt??? Ik zit nog steeds te hannesen met het op ruimen van dmc…heb al van die lelijke dmc dozen met klemmen,die ook nog eens voor geen meter werken,alles valt eruit als de deksel dicht gaat…al wel kartonnetjes gekocht om dmc op te winden…maar afgelopen weekend zoveel garen gekocht(een winkel hield er mee op!!) en nu heb ik ook dubbele strengen..zit allemaal nog in een plastic tas…heb jij nog een tip???
  fijne dag

  ******************************************

  In één van de grotere kastjes zit al mijn borduurgaren, in een kleiner kastje al mijn naaigaren. De grootste kast mist de vakverdeling en dat is eigenlijk best handig, daar zit mijn voorraad NenneDesign patronen in. De rest komt straks, als mijn kamer verbouwd is wel.
  Ik doe mijn garen ook op bobbins, maar ik gebruik wel plastic, die blijven wat mooier. En voor ik de kastjes had gebruikte ik de plastic bakken met vakverdeling. Het is wel wat werk, maar volgens mij nog steeds het handigste systeem. Maar misschien weet iemand anders nog iets.
  Veel succes en plezier met al je nieuwe garen!

 • lut schreef:

  Prachtig kastje! Ik heb er ook 2.
  ‘k Zou het speldenkussentje even zo laten.

 • Hi Nenne :-),
  ik ben een heel eind achter met lezen, komt later nog wel hoop ik dan maar.

  Wat laat je weer veel moois zien.
  Waaaaaaaauuuuuuuuwwwww.

  En wat fijn dat je toch “dit alles” voor Wolkje kon doen.

  ******************************************

  Ik heb hetzelfde probleem , ik loop ook zo ernstig achter met weblog lezen…..
  Ik ben ook blij dat ik Wolkje vond, zo is ze in ieder geval rustig ingeslapen, maar ik vind het nog steeds zo zielig … Maar daar weet jij alles van, een grotere dierenvriend dan jij bestaat volgens mij niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.