Frans Naaidoosje

Frans_naaidoosje_1

Hier zie je de nieuwste aanwinst van mijn verzameling naaidozen. Het is een klein Frans naaidoosje, waarvan ik jammer genoeg niet veel van de geschiedenis weet. Het is een doosje van ongeveer 20 cm x 10 cm x 10 cm met stof bekleed en mooi afgewerkt met een koordje. De deksel is heel mooi geborduurd met in het midden een speldenkussen waar nog een aantal oude spelden in zitten.
Volgens mij zit er een dubbele bodem in die verzwaard is met zand of i.d. Helemaal geen gek idee voor zo’n licht naaidoosje, het staat nu heel stevig.

Frans_naaidoosje_2

4 Responses to "Frans Naaidoosje"

 • Annelies schreef:

  Wat een prachtig doosje. Leuk zoiets bij je verzameling te kunnen voegen.

 • Marga schreef:

  Wat een mooi naaidoosje! Je verzameling begint, volgens mij, aardig groot te worden. Heb je een speciaal plekje in huis waar het bewaart of uitstalt?

  ******************************************

  Ja de verzameling wordt aardig groot. Ik ben begonnen met 1 kast waarvan ik dacht dat alles daar wel in zou passen. Toen kwam er een tafeltje bij waarvan ik dacht dat de naaisetjes daar wel op zouden passen. En in mijn blogje van vandaag zie je m’n nieuwste aanwinst, een letterbak voor de kleinste dingen van mijn verzameling. In de letterbak is nog ruimte, de kast en het tafeltje zijn helemaal vol!

 • Corrie schreef:

  Dit zag ik dus net voorbij komen en ik vind het prxc3xa1chtig, hoe kom je er toch steeds aan! Het doet me denken aan mijn Kitscherige naaidoos qua maaksel, vooral door die mooie koordjes. Hierdoor word je vast geïnpsireerd voor het maken van nieuwe naaisetjes.

  ******************************************

  Ik moest ook denken aan jou “kitscherige” (bedoel ik ook niet zo) naaidoosje toen ik deze zag.
  Ik ben een echte sneuper en ik ga graag naar markten en kringloopwinkels. Ook op internet zit ik vaak te sneupen en zo is het de laatste tijd weer vrij vaak raak, maar het kan straks ook wel weer tijden stil zijn in verzamelland, je weet het nooit…

 • Corrie schreef:

  Ik bedoel dus vooral dat dit NIET kitcherig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.