Drukknopen van de Bijenkorf deel 2

Drukknopenkaart Bijenkorf 1

Nog even terugkomend op het drukknopenkaartje van de Bijenkorf. Ik kreeg van een aantal mensen hele leuke interessante mailtjes over de leeftijd van dit kaartje. Hieronder zie je de reacties.

“Je kaartje van de Bijenkorf is veel ouder. Misschien zelfs jaren dertig. Of van net na de oorlog. De Bijenkorf in Rotterdam is verwoest in de oorlog. Door oude foto’s op te zoeken kan je zien of het het oude of nieuwe gebouw is. Lettertype is beslist niet jaren zeventig en toen sprak men ook al niet meer over dozijn.”

“Ineens bedacht ik vanavond op weg naar huis in de auto dat ik een boek heb van de Bijenkorf. Net even ingekeken, staat ook nog een leuke foto van een speldendoosje in, maar ook van de afdeling knippatronen en ze hebben volgens mij voor de oorlog ook een naaischool gehad. Jouw kaartje is van tussen 1930 en 1940. De Bijenkorf in Rotterdam was toen klaar en is in mei 1940 verwoest en die verwoeste Bijenkorf staat op je kaartje. Het gebouw dat er nu staat is van 1958, zag ik net ook staan.”

“Op je weblog las ik een stukje over Bijenkorf drukknopen, en dat je de winkel om een overzicht had gevraagd. Vandaag vond ik in de kringloop winkel een boek over 125 jaar Bijenkorf. Het is een heruitgave uit 1995, het originele is uitgegeven in 1970.¬† Het boek bevat advertenties van 1914 tot 1930, erg leuk, 1 fournituren advertentie. Voorin staan logo’s die verwijzen naar jaartallen, van1870 tot 1960. Daarvan stuur ik je een foto, zelf heb ik zitten kijken naar het logo op het drukknopen kaartje maar het jaartal¬† is me niet helemaal duidelijk.”

Lieve Jolet en Anneke heel erg bedankt voor jullie mailtjes, de foto en de informatie!

Bijenkorf symbolen

comments: 4 »
november 3, 2010 under Knopen, Oude handwerk spulletjes, Verzameling

4 Responses to "Drukknopen van de Bijenkorf deel 2"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.