Diverse baby bladen

Kringloop_3a

Bij mijn zoveelste bezoekje aan de kringloopwinkel viel mijn oog op een stapeltje bladen met een touwtje er omheen. Ik zag dat het allemaal baby handwerkbladen waren, dus die moesten mee naar huis. Thuis even lekker alles bekeken en wat ik had gekocht waren 14 bladen waarvan de meeste “Ariadne baby en peuter” en “Libelle baby” waren. Heerlijke bladen om in te neuzen en als je door de soms iets te felle kleuren heen kijkt staan er ontzettend leuke dingen in.

Kringloop_3b

Zo ook deze leuk geboorte merklap, hier hoef je zelfs aan de kleuren niks te veranderen. Het is gewoon een hartstikke leuk stitchery patroon, wat zeker niet zou misstaan in een babykamer van nu.

Kringloop_3c

En met de kleine patroontjes van de merklap is dan weer dit leuke patchwork wandkleedje gemaakt, maar dan in wat fellere kleuren.

En zo staat er nog veel meer leuks in en dat voor € 1,50!

23 Responses to "Diverse baby bladen"

 • Marjolein schreef:

  Soms heb je gewoon mazzel. En met een beetje aanpassing zijn dingen van 20 jaar geleden nu nog te gebruiken!

  Hartelijke groet, Lein

  ******************************************

  Zeker weten en anders zeker nog bruikbaar voor leuke ideeën!

 • Elza schreef:

  Heerlijk al die oude bladen, ik heb er ook zojuist een lap voor een babytje uit gemaakt.
  Inderdaad Stitchery maar dat noemden ze toen anders.

  ******************************************

  Ik geloof dat ze het toen vrij borduren noemden, maar het is precies hetzelfde.

 • evelyne schreef:

  wat een leuke stitchery merklap ..;gewoon prachtig voor op een babykamer!

  ******************************************

  Ja, niks ouderwets aan hé!

 • José schreef:

  Wat leuk dit en voor 1.50. Die merklap super leuk, in beide uitvoeringen. Genieten maar heerlijk. Leuke vondst !!!!!! Heerlijk ideeén op doen……

  ******************************************

  Handwerkbladen zijn altijd heerlijk om doorheen te bladeren, uit welk jaartal dan ook!

 • lut schreef:

  Wat een koopje! Dit zou ik ook niet laten liggen.

  ******************************************

  Nee, dat moet mee naar huis!

 • martine schreef:

  Wat een schat ben je tegengekomen.
  Heerlijk om in te bladeren.
  Nog steeds spijt dat ik deze niet bewaard heb maar soms is het huis gewoon te vol.

  ******************************************

  Soms is het heel jammer dat een huis niet groter is dan het is en dan moet je keuzes maken …. blijft vervelend om dingen weg te doen.

 • lynda schreef:

  Ik heb deze ook een tijdje gekocht, en door een verhuizing ze weggedaan.Leuk om ze weer tegen te komen.

  *******************************************

  Zonde zeg, maar zo kan je er ook nog even van genieten!

 • Maaike schreef:

  Beste Nenne,

  Ik zit met veel plezier jouw blog te lezen, heerlijk inspirerend! Ik kwam terecht bij deze stitchery werkjes, ik zou heel graag de merklap maken, ben namelijk zwanger van mijn eerste kindje. Nu heb ik een heel brutale vraag maar ik stel hem toch… Is het mogelijk dat jij het patroon digitaal maakt?

  Groet Maaike

 • Janet schreef:

  @MAAIKE, mail je even je mailadres

 • Hanneke Smets schreef:

  Geweldig om al die oude tijdschriften weer te zien. Zelf ben Ik op zoek naar een gebreide (baby)plaid. Het patroon bestond uit 25 vlakken, als ik het nog oged weet: 5 verschillende patronen en was afgebeeld in de kleur wit/ecru. Als mijn informatie goed is stond dit plaid in de ariadne baby en peuter tussen 1989-1994. Heb jij deze?

 • arianne Steenbeek schreef:

  Ik wilde vragen of jij het patroontje had van een gebreid truitje, waar de tekst Joy of Life op is gemaasd. Ik ben deze aan het breien en heb donderdag per ongeluk de baby en peuter Ariadne met het oude papier weg gegooid. Misschien kan ik het kopie van jou kopen. Er staan in deze Ariadne allemaal schattige truitjes in zachte kleuren.

 • Gonny van den Maagdenberg schreef:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar het patroon uit een ariadne baby en peuter van voor februari 1990.
  Het is een wit ajour gebreid truitje. Op het voorpand zitten twee kabeltjes en daartussen een gaatjespatroon. Door de gaatjes is een lintje geregen en in de vakjes ertussen zitten roosjes geborduurd.
  Ik heb er een foto van maar weet niet hoe ik deze toe kan voegen.
  Hopelijk kan iemand mij helpen.
  Met vriendelijke groet, Gonny

 • anneke schreef:

  Ik zoek het patroon van een truitje op de voorkant van de ariadne baby en peuter volgens mij de 6e in de rij van deze foto zou ik deze ariadne van U over mogen nemen.
  Groetjes Anneke

 • Marian schreef:

  Al jaren ben ik op zoek naar de Ariadne baby en peuter die op jouw foto staat. Ik heb voor mijn dochter(toen ze nog een baby was) het truitje gebreid dat in de Ariadne staat die bovenop ligt op deze foto. Ik bedoel de meest linkse. Het truitje met de blauwe ruiten en de bloemen daarin.
  Ik zou het patroon graag in mijn bezit hebben voor het geval mijn dochter zelf een dochter krijgt.
  Kun je me daaraan helpen?

  Met vriendelijke groet,

  Marian van den Boomen

 • Manja schreef:

  Hallo!
  Al jaren ben ik op zoek naar (een kopie van) een patroon van een jungle merklap die in 1990 in een nummer van Ariadne Baby en Peuter heeft gestaan. Ik was het internet weer eens aan het afstruinen en zag hier op de foto het betreffende nummer staan (4e van links). De post is inmiddels alweer van 8 jaar terug zie ik, maar wie weet heeft u de nummers nog in uw bezit (en leest u deze reactie hopelijk ook nog:).
  Ik zou graag aan een kopie van het patroon komen van deze jungle merklap. Kunt u mij hieraan helpen? Alvast bedankt!
  Groeten, Manja

 • Marjoleine schreef:

  Hoi Nenne, ook ik ben al jaren opzoek naar een patroon van een peutertrui waar een tijgerkop met pootjes op staat. 27 jaar geleden heb ik die voor mijn zoon gebreid. Hij verwacht nu zelf een baby en ik wilde dat truitje graag breien maar wist niet meer waar het in stond. Zie ik op jouw foto ineens een foto met Ariadne baby en peuter met dat truitje. Kunt u mij aan een kopie van dat patroon helpen als dat mogelijk? Alvast bedankt .
  Groetjes Marjoleine

 • Miriam schreef:

  Hoi Nenne,
  Heb jij hè patroon van de blauwe stichtery babylap nog? Of alleen een duidelijke afbeelding. Ik vind de gebruikte voorstellingen zo leuk en voor jongen en meisje toepasbaar. Ik wordt voor het eerst oma, maar aangezien mijn kleinkind in India geboren wordt en daar ook blijft wonen, kan ik met breien en haken niet zo veel doen ( is veel te warm daar) ik vond deze lap echter zo mooi en weet zeker dat mijn schoondochter dit ook leuk zou vinden. De naam en datum zou ik dan erop kunnen borduren als we na de geboorte op vakantie gaan.
  Hoop dat je het nog hebt liggen of dat je hoe ik eraan kan komen.
  Alvast bedankt, groetjes, Miriam

 • Miriam schreef:

  Hoi Nenne,

  Ik heb hem bemachtigd. Kwam langs de kringloopwinkel en dacht ik waag het erop en laat ik nou geluk hebben en daar ligt ie. Voor 25 cent mocht ik het blad meenemen. Ben zo blij.
  Groetjes, Miriam

 • Jose Steenvoorden schreef:

  Ik ben al een tijdje op zoek naaroude Ariadne Baby en Peuter. Kan ze nergens vinden, al veel tweede hands winkels bezocht.
  Heb je een tip? Waar heb je jouw stapel gevonden?

 • Leny schreef:

  Goedenavond, ik ben op zoek naar het patroon van de blauwe stichery merklap. Ik word oma. En wil een herinnering maken. Ik heb destijds geboorte merk lappen voor mijn kinderen gemaakt. Kwamen uit ariadne baby en peuter. Geweldig om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.