Weekendje Aalten

201404 Vakantie Aalten 1a

Via Marktplaats kwam ik een tijdje geleden op de site van de Ringkamp en ’t Zondagsschoolhuusken en werd daar meteen verliefd op het schattige Zondagsschoolhuusken, ik zette het bij mijn favorieten met het idee daar zeker eens naartoe te gaan.

2 weken geleden was het dan zover en zijn we een extra lang weekend in Aalten geweest en wat was het mooi!
En wat kregen we een warm onthaal van Ellie Til en haar man, de beheerders van het schooltje, we voelden ons meteen thuis.

Op de foto hierboven zie jet het schattige huuske wat in 1924 gebouwd werd. Het werd tot 1997 gebruikt als zondagsschool, maar daarna kwam het leeg te staan.

Gelukkig was daar de familie Til, die het zonde vond dat dit huisje zo in verval raakte. Samen met het Geldersch landschap, eigenaar van het schooltje, knapten ze het op en maakten er een knus en gezellig vakantiehuisje voor 2 personen van.

(Ook heeft de fam. Til bij hun boerderij nog een 2 tot 4 persoons vakantiehuisje, De Ringkamp, op de site vind je ook daar informatie over.)

Vooral de rust en ruimte van het huisje en de omgeving heeft ons erg goed gedaan. Je ziet de haasjes om het huisje lopen en ook zie je veel fazanten. 2 avonden mochten we genieten van het ge-oehoe van een bosuil, die in de bomen rond het huisje zat.

201404 Vakantie Aalten 1c

De omgeving is perfect om te fietsen en te wandelen. De weidse uitzichten zijn fantastisch en ook zie je zo nu en dan een bijzonder zeldzaam exemplaar in de wei, zoals bijvoorbeeld de ezel met 5 poten op het fotootje linksboven

1 van de hoogtepunten van het weekend was dat we mee mochten maken dat de koeien van de fam. Til voor het eerst dit jaar de wei in gingen, wat een feest om al die blije koeien te zien!

http://youtu.be/RHjT_TJ1KJY 

Het filmpje wat we ervan gemaakt hebben staat op Youtube zodat jullie ook een beetje mee kunnen genieten, klik op bovenstaande link.

201404 Vakantie Aalten 1b

Ik ben gek op koeien en zo heb ik ook deze vakantie een aantal mooie, lieve en gekke nieuwe vriendinnen gemaakt.

Natuurlijk hebben we ook nog wat plaatsjes in de omgeving bezocht, mijn favoriet was het boekenstadje Bredevoort, echt de moeite waard om daar eens doorheen te zwerven. Het is een prachtig oud stadje met overal standjes of boekenkasten met boeken die gewoon buiten staan. Als je een boek wilt kopen kun je je euro’s in een bakje of in een brievenbus gooien, geweldig toch!

In Bredevoort hebben we ook de Molen “Prins van Oranje” nog bezocht, waar we een spontane rondleiding kregen van de 2 molenaars en zelfs later nog stiekem een kijkje mochten nemen in het pakhuis waar 1 van de molenaars een hele mooie ouwe Deutz 4-takt motor had staan. Mijn vriend vond dat helemaal geweldig, ik vond hem vooral oranje en mooi glimmen

201404 Vakantie Aalten 1d

Zondag zijn we heerlijk wezen eten bij De Gulle Waard in Winterswijk, het puurste restaurant van 2014. Ze werken er eigenlijk alleen maar met (biologische) streekproducten en het is écht errug lekker.

Ik had de mazzel dat ze net de eerste asperges binnen hadden gekregen en zodoende kon ik smullen van gekookte asperges met ham en ei én een ovenschotel met asperges, aardappeltjes, spekjes en heerlijke kaas. Zeker een aanrader als je daar eens in de buurt bent!

Na een dag wandelen en genieten was het heerlijk slapen op de lekkere bedden in ons Zondagsschoolhuusken.
En de bijna volle maan bescheen het mooie land van Aalten ….

???????????????????????????????

 

comments: 2 »
april 25, 2014 under Dieren, Eropuit, Vakantie, Wandelen

2 Responses to "Weekendje Aalten"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.