Vlinderomslagdoek en RoundUp

Gehaakte Omslagdoek Simone 1

Een beetje een vreemde combinatie misschien maar dit logje gaat over een vlinderomslagdoek én RounUp

Eerst maar even over de omslagdoek met een patroon van kleine vlindertjes, gehaakt voor een lieve vriendin die 50 werd. De wol is 100% Texels schapenwol en het is hand geverfd. De wol is gesponnen en geverfd door Sietske en Erna Otter en het merk is “Wollig werk”. Ik kon er helaas geen website o.i.d. van vinden.

Voor het haken heb ik 2 patronen gebruikt, ik ben begonnen met deze, die in het Nederlands uitgeschreven is:

vlinder sjaal,omslagdoek.

En ben toen doorgegaan met het getekende patroon van dit patroon, want ik vind het toch altijd wat makkelijker werken met een tekening:

Butterfly_Stitch_Prayer_Shawl

De speld kocht ik bij De Breiboerderij

Een erg leuk patroon om te haken en de jarige was er erg blij mee.

Do what you can 1

Dan nog even over RoundUp.

Vorig jaar schreef ik hier al, dat ik een petitie was begonnen om mijn gemeente, gemeente Súdwest-Fryslân, te laten stoppen met de onkruidbestrijding d.m.v. gif. Om ons te steunen en de wereld weer een klein beetje schoner te maken kun je de petitie tekenen, waarvoor natuurlijk mijn dank!

Ook heb ik toen een facebook site gemaakt over deze actie.

Het spuiten is een tijdje terug weer begonnen en zo werd ook mijn actie weer actueel en kreeg weer aandacht in de plaatselijke media.

En zo kwam het dat afgelopen donderdagochtend om half 7 (!) hier een verslaggever van Omrop Fryslân voor de deur stond, voor een interview voor de radio. Ik was zó vreselijk zenuwachtig want het was nog live ook!

Maar achteraf toen ik mezelf terug hoorde viel het me gelukkig toch wel mee.

Schaapherder Jos 1

Maar dat was nog niet het enige want om 9 uur diezelfde ochtend stond er iemand van TV Fryslân op de stoep! Gelukkig hoefde ik dat niet alleen te doen en kreeg ik hulp van Schaapherder Jos Robroek. Zijn mooie schaapjes die o.a. ingezet worden om bereklauw op te eten en waarmee hij ook door dorpen en steden loopt, kunnen ook zeker schadelijke gevolgen ondervinden van RoundUp.

Als je het leuk vind om de interviews te horen en te zien dan hier een linkje naar een pagina waar alles verzameld is, ook een interview met de wethouder en iemand van groen beheer.

http://www.omropfryslan.nl/nijs/krityk-op-gifspuitsje-yn-swf

Ik vond het een heel spannend avontuur, maar ben toch wel blij met het resultaat!

 

4 Responses to "Vlinderomslagdoek en RoundUp"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.