Restjes plaidje 1

Gehaakte restjes plaid 1

Eigenlijk is dit mijn eerste restjes project en niet het plaidje uit dit logje maar omdat ik zat te wachten op een bolletje garen wat ik had besteld kon ik even niet verder.

Het garen (50% zijde 50% viscose) kocht ik heel wat jaartjes geleden, om precies te zijn 2007, bij Schouten Handwerken in Hoorn.

Ik had geen idee wat ik ervan wilde gaan maken, maar vond toen de kleuren en het garen gewoon heel mooi. Mijn smaak in kleur is de afgelopen jaren geloof ik wel wat veranderd. Voor mijn doen zijn ze vrij fel

Ik heb er in 2007 al een konijn en een pop van gebreid, al ben ik dan geen super breister, ik was er best wel trots op.

Gebreide pop en konijn

Ook van dit garen had ik nog een aantal bollen over die dus al jaren ergens in een mand lagen.

Ik had niet van alle kleuren meer even veel maar dacht dat ik wel aardig uit zou komen met hoe ik het in mijn hoofd had …. maar niet dus ….

Van de kleur waarmee ik de blokken aan elkaar heb gezet kwam ik natuurlijk tekort. Na lang zoeken op internet vond ik gelukkig een winkel in Duitsland die dit garen nog verkocht en met 1 bolletje extra kreeg ik alles toch aan elkaar en zelfs nog een rand eromheen …. dacht ik …. want op 3 steken na redde ik het niet!

Omdat het een restjes plaid is, heb ik daarvoor maar een restje van de licht ecru kleur gebruikt, een beetje improviseren moet bij een restjes project toch kunnen.

Het gebruikte garen is Gedifra Tiago in de kleuren 6804, 6821, 6825, 6846 en 6857. Ik heb haaknaald 6 gebruikt en het Granny patroontje vond ik hier.
De blokken heb ik aan elkaar gezet met vasten d.m.v. de Join as you go methode.

Het plaidje is 90cm x 110cm geworden.

Gehaakte restjes plaid 1a

comments: 1 »

One Response to "Restjes plaidje 1"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.