Jaaroverzicht 2011 deel 1

Deze keer is het even wat ingewikkelder om een jaaroverzicht te maken. Mijn oude weblog is nog steeds niet compleet en als ik linkjes maak naar mijn oude weblog, werkt dat straks niet meer als ik (hopelijk) alles naar mijn nieuwe weblog heb overgezet. Daarom nu even anders want ik vind het toch altijd wel heel leuk om een jaaroverzicht te maken. Dus maak je borst maar nat want hier komen de eerste 6 maanden van het jaaroverzicht!

Januari:
Dit eerste berichtje van het jaaroverzicht heeft afgelopen week een heel vervelende wending genomen. Na controle is gebleken dat er salmonella besmetting is in 2 stallen van Sita en Yke. Alles moet geruimd worden…. Heel triest voor deze lieve mensen die met hart en ziel hun bedrijf runnen. Gelukkig gaan ze, naar de ruiming, wel door en ik wens ze daarbij heel veel succes!

Donderdag 6 januari 2011
Fûgelfrij 

Een paar keer per maand rijden we richting Bolsward om de lekkerste biologische scharreleitjes van de wereld te gaan halen. We gaan dan naar de boerderij van Sita en Yke, Fûgelfrij, in Hichtum en dat is altijd een feestje op zich. Je voelt je daar zo vreselijk welkom en we worden altijd met een vriendelijk woord en een grote glimlach verwelkomt. Door alle verhalen die we dan hebben, kom je er achter dat je ook wel veel gemeen hebt en hetzelfde in het leven staat en dan is het een klein beetje thuis komen bij alle kippetjes.Ik kon het dan ook niet laten om voor lieve Sita een klein borduurwerkje te maken van haar boerderij met de kippetjes. We hebben het oudjaarsdag nog even gebracht en natuurlijk meteen weer eitjes meegenomen.
Haar reactie was zo mooi dat ik er ontroerd van was, sommige mensen raken je gewoon.
Dit jaar gaan er zeker weer veel ritjes richting Hichtum en mocht je in de buurt wonen of in de buurt zijn, dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan deze lieve mensen en hun mooie boerderijwinkeltje met heerlijke dingen.

Februari:
Een van mijn meest favoriete patronen kwam in de winkel.



Donderdag 17 februari 2011
Every House

Het patroon waar ik het gister over had, heb ik vandaag klaar gekregen! Dus nog net op tijd voor de beurs. Vanochtend zijn er foto’s gemaakt die, naar ik hoop, volgende week in de bus liggen. Dan kan alles nog op het nippertje in elkaar gefröbeld worden en ingepakt worden bij de rest van de patronen.

Het patroon heet Every House (daar zijn de huisjes weer, ik kom maar niet uit mijn huisjes fase…)Ik vind het zelf wel erg mooi geworden, ook de kleur van het garen “Dark Chocolate” past heel mooi bij de stof en het ontwerpje. En dan de tekst……

“Every house where love abides
And friendship is a guest
Is surely home, and home sweet home
For there the heart can rest.”

Na de beurs komt hij ook in de webwinkel. Als je nu op de bestelbutton klikt, kun je daar je mailadres achterlaten en wordt er een berichtje gestuurd zodra de voorraad is aangevuld. En dan wordt hier natuurlijk nog een patroon verloot!

Maart:
De beregezellige handwerkbeurs (ook al was dat eigenlijk al in februari).

Zaterdag 5 maart 2011
Handwerkbeurs Zwolle 2011

Hier dan eindelijk mijn buit van de handwerkbeurs. Van links naar rechts en boven naar beneden zie je: Mooie stofjes, kantjes en bandjes, de hele buit bij elkaar met natuurlijk weer veel boeken, een heel mooi harten patroon met alle benodigdheden erbij zoals hartjes en bandjes, nostalgische strijkpatroontjes, en nog een keer de mooie stofjes, je zou er bijna trek van krijgen.
O ja, niet op de foto maar wel bij de buit hoort nog een kleine quiltring. Tot zover de buit waar ik heel blij mee ben.

Een leuk nieuwtje is dat mijn patronen binnenkort ook in Frankrijk en België te koop zijn. Broderie au Fil du Temps stond ook met een standje op de beurs, met hele mooie (Franse) patronen. De 2 dames, Claudine en Petra, waren erg enthousiast over mijn patronen en wilden het graag proberen in hun winkel in Strasbourg. Gelukkig is Petra Nederlands en sprak Claudine ook Duits, want mijn Frans is echt pet.

Ook ’t Gaerenhuys uit Wetteren in België hadden interesse. Ze hebben dit weekend een beurs in België en daar zijn een aantal van mijn patronen mee naar toe gegaan. Zij hadden ook een ontzettend mooie stand met veel mooie dingen. Het hartenpakket kocht ik o.a. daar.
Dankjewel lieve dames uit Frankrijk en België voor dit mooie compliment!

Op de handwerkbeurs kom ik ook altijd Rimy van De Handwerksite tegen en dat is altijd erg leuk. Wat ook leuk is, is dat ze een linkje naar mijn Kinderliedjes Quilt op haar site heeft gezet. De mooie grijze geruite stof die ik voor het quiltje gebruikt hebt, heb ik bij haar gekocht en is nog steeds te koop. Dus wil je hetzelfde quiltje als op het voorbeeld dan kun je voor de grijze stof bij Rimy terecht.
Dankjewel lieve Rimy en ik snel bij je voor een bakje!

Ook werd ik nog uitgenodigd om met een standje op de Textieldagen in Leens te staan. Dit is in het pinksterweekend zaterdag 4 en zondag 5 juni op landgoed Verhildersum en valt samen met de textielexpositie ‘Mode en het Platteland’ die van 1 april t/m 11 september 2011 in het Koetshuis van Verhildersum wordt gehouden.

Dan sta ik, nu nog heel even, met mijn nieuwe patroon op de site van de Samplerlife group, een groep met leden van over de hele wereld, allemaal even gek van samplers in de breedste zin van het woord. Dus heel leuk om daar ook op vermeld te worden.
Bedankt Ina!

Daarnaast kreeg ik nog een mooi cadeautje van Theda, die ook lekker liep te genieten op de handwerkbeurs. Het was een heel mooie oude Engelse bonbon doos met daarin o.a. oude klosjes en kaartjes garen. Ik vond alleen de doos al geweldig mooi! Bedankt lieve Theda voor dit mooie onverwachte cadeau!

Volgens mij heb ik nu wel alles verteld. Maar wie ik graag nog wil bedanken zijn alle lieve mensen die 3 dagen lang mijn standje kwamen bezoeken. Alle complimenten en leuke gesprekken maakten mijn beurs weer heel bijzonder. En natuurlijk zeg ik nog vanuit de grond van mijn hart dankjewel tegen mijn 3 lieve hulpen Hinke, Anna en Kes. Zonder jullie had ik het niet kunnen doen.

April:
Mijn eerste patronen in Frankrijk.

Woensdag 13 april 2011
Mijn meisjes zijn op stap ….

 

… en wel helemaal naar Frankrijk! Op de foto’s (gemaakt door Paula Allier) zie je ze gezellig met z’n allen in de etalage van Broderie au Fil du Temps in Srasbourg. Daar mogen ze nu een tijdje staan, samen met nog meer patroontjes van NenneDesign.

Want zoals je misschien al gezien hebt, hangen er ook nog een paar huisjes in borduurringen en ligt “Every House” op de rugleuning van het bankje in de etalage.
Erg leuk om zo mijn patronen op een heel ander plekje op de wereld te zien, bedankt Paula en Claudine!

Mei:
Veel nieuwe patronen, maar toch kies ik voor het heerlijke weekje Ameland.

Vrijdag 27 mei 2011
Weekje Ameland

 

Het was hier even wat stilletjes en dat kwam omdat ik een weekje aan het uitwaaien was op Ameland. En het was écht uitwaaien met zo nu en dan windkracht 7. Gelukkig waren we zo slim om elektrische fietsen te huren, want dat ging een stuk makkelijker. Zelfs met panne in de duinen (of duinpanne zoals mijn vriend het noemde) een paar km van ons appartementje, was er nog geen man overboord, want er werd meteen door de fietsenverhuurder (Nobel geheten) een nieuwe, volle fiets gebracht, service hoor!

We gingen er heen voor een bruiloft en hebben er een heerlijk weekje aan vast geplakt. Nu nog een lekker weekendje bijkomen en dan kunnen we er weer tegen aan!

Juni:
Moeilijke keuze, veel hoogtepunten deze maand. Bijvoorbeeld de gezellige Textieldagen, mijn affe “Een jaartje huisje” quilt, het mooie weekendje in Brabant, 9 jaar MS aanval vrij of de geweldige hulp die ik kreeg van Kereltje bij het in elkaar zetten van de blokken van mijn Leanne’s House quilt … nee, toch deze schattige borduurtjes.

 

Zondag 19 juni 2011
Vaderdag

Nadat ik het kleine cadeautje voor Moederdag had geborduurd, moest er natuurlijk ook eentje voor Vaderdag komen. Het is net zo groot als Mama, maar 4cm x 6cm en ook hier mag poes Boris natuurlijk niet ontbreken.
Mijn ouders zijn op het moment op vakantie dus ik had het cadeautje al meegegeven aan mijn moeder zodat ze het mijn vader op Vaderdag kon geven. Ik durfde het niet met de post te doen want het lijstje is erg breekbaar, er breekt zo een hoekje af.

Hieronder zie je ze gezellig samen op een collage. Mama lijkt hier wat groter maar in ’t echt zijn ze even groot.

Tot zover de eerste 6 maanden van het jaaroverzicht, morgen de rest.

3 Responses to "Jaaroverzicht 2011 deel 1"

  • Corrie schreef:

    Lieve Janet,
    wat gebeurt er toch enorm veel in een jaar en wat is het goed om dat te gedenken. Je hebt zóveel moois ontworpen en ik kwam juist vanuit mijn stoel naar je weblog om te vertellen dat ik zó geniet van het borduren van je “One kind Word” dat ik een tijdje geleden bij je kocht. Die drie wintermaanden zullen me niet deren als ik zoveel leuks te maken heb. Heel veel dank ook voor je prachtige gratis patroontje van de “Roses”.
    We gaan er een heel mooi jaar van maken met z’n allen.
    Liefs voor jou en Kes van Jan en mij en ook hier onze alleberste wensen voor een goed en gelukkig 2012.

    • Nenne schreef:

      Lieve Corrie,
      Ja er gebeurd erg veel, dat zie je eigenlijk pas als je een jaaroverzicht maakt, veel O ja-momenten.
      Fijn dat je zo geniet van “One kind word”, ik heb ze ook met erg veel plezier gemaakt. Laat de winter maar komen!
      Als het aan ons ligt wordt het ook een geweldig jaar, voor jullie, voor ons en voor iedereen. En wij wensen jullie ook alle goeds voor 2012. X

  • Yvonne schreef:

    Hoi Janet, leuk om alles zo in een notendop even terug te lezen, ben benieuwd naar deel II.

    Groet Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.