Hallo en Freebee!

Beurs Enkhuizen 2014

Het is even stil geweest, maar het was tot nu toe dan ook een vrij drukke maand.

Het begon eind september met het gezellige Quilt en Borduur Festival in Enkhuizen, niet heel druk maar wel erg gezellig.

De beurs was vrijdag en zaterdag. Zondag had ik nog net tijd om de was te doen en de koffers in te pakken want maandag vertrokken we voor een kleine 2 weken naar Pfaffenbronn in Frankrijk!

Vakantie Frankrijk 2014

Het was geloof ik al de 5de keer dat we er waren en het voelt een beetje als een 2de thuis. Je kunt er zo fijn wandelen, mooie stadjes en dorpjes bekijken of heerlijk bij het houtkacheltje zitten met een haakwerkje, het gaat me denk ik nooit vervelen. En het weer zat vreselijk mee, over het algemeen zonnig en zo rond de 20 graden.
Maar wie het ook zeker speciaal maakt is mijn “Frankrijkvriendin” Monique. We hebben van het begin af aan een hele mooie klik, niet alleen op handwerkgebied maar zeker ook de manier van in het leven staan delen we met elkaar. En dat levert hele mooie gesprekken en momentjes op, iets waar ik heel dankbaar voor ben.

En, zul je je misschien afvragen (of misschien wel helemaal niet :)), wat was dan het haakwerkje waarmee je bij de houtkachel zat …..?

Gehaakte Circle centre Granny restjes plaid af

Dat was mijn 2de restjesplaid waar ik hier al over schreef. Ik heb in Frankrijk alle 168 granny’s aan elkaar gehaakt en een gedeelte van de rand eromheen gehaakt. Wat ik het moeilijkste vond was de granny’s random verdelen. Ik had niet van alle kleuren evenveel dus kon er geen motiefje in maken. Dan moet je ze wel random verdelen en daar ben ik niet zo heel goed in…. maar toch erg tevreden met het resultaat. Het formaat is 120cm x 130cm geworden, voor een restjesplaid toch een redelijk formaat.

Het patroontje heb ik zelf gemaakt van een ander patroon. Ik wilde een wat dichtere cirkel hebben en daar kon ik geen patroon van vinden, dan maar zelf aan de slag. Ik heb het patroontje uitgeschreven en er een tekening van gemaakt, dus voor elk wat wils. Je kunt het patroon gratis downloaden door op het onderstaande link te klikken.

Circle Center Granny.pdf

NenneDesign haakpatroon Circle Center Granny Square pdf

De rand heb ik gehaakt met granny stripes. Veel plezier met het patroontje en heb je vragen of opmerkingen laat het me weten.

Verder was de drukke maand gevult met verjaardagen, waaronder de mijne :).
En afgelopen vrijdag ben ik nog met een vriendin naar de Brei en Haakdagen in Zwolle geweest, daarover later meer!

One Response to "Hallo en Freebee!"

  • Theda schreef:

    fijn om weer van je te lezen en dat het goed met je gaat. Wij waren ook weg, naar Kroatië en ook heerlijk weer. Op mijn blog staat er meer van. En ja, op vakantie heb ik nog wat geborduurd, aan een geborduurde strook voor de Kerst, ja je kunt niet vroeg genoeg beginnen.
    Maar je plaid is mooi, mooi dat patroontje net weer even anders. Maar haken, ik kan er niet meer voor warm lopen om zelf te doen, was met een teckel bezig maar heb hem weggegeven, iemand anders mag hem afmaken en houden. Ik werd zo kriebelig tijdens het haken. Hoe is het mogelijk, vroeger heb ik wel kleedjes gehaakt en ook een granny’s square plaid. In de jaren 70 haakten ze de vierkantjes aan elkaar met zwart garen, ik heb hem nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.