Gif!

roundup

Ik wil het heel even hebben over iets wat me heel erg bezig houdt. En dat zijn de vreselijke bestrijdingsmiddelen die nog steeds worden gebruikt. De ergste van allemaal is het omstreden RoundUP Evolution van de al even omstreden fabrikant Monsanto.
Er is de laatste tijd al veel over in het nieuws geweest, dit vooral i.v.m. de massale bijensterfte die dit middel veroorzaakt.

Zelfs het programma Tros Radar heeft er een tijdje geleden aandacht aan besteed (bekijk de uitzending hier) en begin vorige maand is er nog een demonstratie geweest in heel Europa tegen Monsanto en z’n criminele praktijken, als je daar eens meer over zou lezen zou je vreselijk schrikken …. bij de petitie vind je rechts een aantal linkjes waaronder de film “De wereld volgens Monsanto” echt iets om eens voor te gaan zitten als je wijzer wilt worden.

In onze mooie gemeente Súdwest-Fryslân vindt de gemeente het nodig om nog steeds met dit vreselijke gif te spuiten, ondanks de waarschuwingen van wetenschappers en milieuorganisaties. En dit terwijl er genoeg milieuvriendelijke alternatieven zijn. Ik vind dit erg triest en frustrerend en wil er dan ook graag iets tegen doen. Maar ik heb daarbij wel wat hulp nodig van mensen die net als ik, zich zorgen maken over de toekomst en willen laten horen dat ze dit als inwoners of sympathisanten niet pikken.

Op petities.nl heb ik een petitie aangemaakt om de gemeente ertoe te bewegen te stoppen met dit gif. Ik hoop dat jullie me willen helpen d.m.v. het tekenen van deze petitie en het delen ervan met je vrienden en kennissen.

http://petities.nl/petitie/gemeente-sudwest-fryslan-gifspuitvrij

Op petities.nl zijn ook van andere gemeentes (misschien die van jou) petities tegen spuiten met gif te vinden.

HELP!

comments: 0 »
juli 3, 2013 under Algemeen, Dieren, Gezondheid, Huis en Tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blue Captcha Image Refresh

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.